x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Spaniei: Pablo Lastras, noul lider din Vuelta

Turul Spaniei: Pablo Lastras, noul lider din Vuelta

de Sorin Anghel    |    22 Aug 2011   •   18:27
Turul Spaniei: Pablo Lastras, noul lider din Vuelta

Viata de ciclist nu este deloc usoara, mai ales atunci cand trebuie sa mergi la cursele care se tin in zilele fierbintI din mijlocul verii. Desi programat spre finalul sezonului estival, Turul Spaniei este afectat de caldura.

Etapa de astazi, dintre Petrer si Totana, a avut doar 164 de kilometri lungime, fiind una dintre cele mai scurte runde din Vuelta 2011.

Invingator a iesit spaniolul Pablo Lastras. Rutierul in varsta de 35 de ani a obtinut un success mare, aceasta fiind cea de-a treia victorie obtinuta de el in Vuelta. Omul celor de la Vacansoleil a primit sI tricoul rosu, destinat liderului clasamentului general. Silvian Chavanel a incercat pe final sa obtina maximum dintr-o zi fierbinte, dar a trebuit sa-si amane marea lovitura pentru zilele urmatoare. Din pacate, Turul Spaniei este o competitie de mana a doua anul acesta. Numele grele care au pedalat in Turul Frantei participa in aceasta perioada la o competitie "stelara' din Colorado – SUA.

Maine se pedaleaza de la Baza si Sierra Nevada, pe o distanta de 170,2 kilometri. Traseul este unul destul de dificil, rutierii avand parte de catarare atat la start, cat si la sosire. Orasul de unde se va pleca in cursa constituie o excelenta destinatie pentru vacanta datorita patrimoniului sau bogat, peisajelor frumoase si mostenirii culturale. Baza este o localitate straveche, care pastreaza urmele mai multor civilizatii.

×
Subiecte în articol: turul spaniei 2011