x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi UCI a apelat la TAS decizia de achitare a lui Contador

UCI a apelat la TAS decizia de achitare a lui Contador

24 Mar 2011   •   14:56
UCI a apelat la TAS decizia de achitare a lui Contador
Sursa foto: /Reuters
158004-2011-03-23t173401z-49468169-gm1e73o04gz01-rtrmadp-3-cycling-spain.jpgUniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), unde a contestat decizia federaţiei spaniole de a-l achita pe rutierul Alberto Contador, depistat pozitiv cu clenbuterol la ediţia din 2010 a Turului Franţei.

UCI, care putea, la fel ca Agenţia Mondială Antidoping, să facă apel la TAS, a aşteptat până în ultima zi a termenului pentru a face un astfel de demers. "Decizia de a face apel a venit după analiza aprofundată a dosarului primit de la RFEC (federaţia spaniolă)", se arată într-un comunicat al forului mondial.

Contador, câştigător al Turului Franţei în 2010, a fost depistat pozitiv în timpul competiţiei, la 21 iulie. În eşantioanele prelevate de la sportiv s-au descoperit urme infime de clenbuterol, produs interzis. Rutierul spaniol a explicat prezenţa urmelor prin faptul că ar fi fost victima unei contaminări alimentare şi a obţinut câştig de cauză la federaţia spaniolă, prima instanţă competentă în acest caz.

×
Subiecte în articol: ciclism contador sporturi