x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi UPDATE 7 medalii la Europenele de canotaj pentru juniori. Ce spune Elisabeta Lipă

UPDATE 7 medalii la Europenele de canotaj pentru juniori. Ce spune Elisabeta Lipă

28 Sep 2020   •   13:05
UPDATE 7 medalii la Europenele de canotaj pentru juniori. Ce spune Elisabeta Lipă
Sursa foto: facebook

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, este mândră de rezultatele obţinute de România la Campionatele Europene de juniori de la Belgrad, respectiv 5 medalii de aur şi 2 de argint.

''Sunt foarte mândră de rezultatele obţinute de România la Campionatele Europene de Canotaj la Juniori, competiţie desfăşurată anul acesta la Belgrad (Serbia).

După reuşitele lotului de Tineret la Europenele de la Duisburg, juniorii au dat la rândul lor acum dovadă de ambiţie şi determinare, obţinând 7 medalii din 10 probe.

România se situează astfel pe locul 1 în clasamentul pe naţiuni. Ce performanţă! Sunt tineri, talentaţi, serioşi şi muncitori.

Felicitări juniorilor pentru performanţă! Îi felicit şi pe antrenori şi pe colegii mei din Federaţie. Mulţumiri speciale pentru susţinere şi către Ministerul Tineretului şi Sportului şi COSR. Aşteptăm acum cu nerăbdare Campionatul European al seniorilor de la Poznan, Polonia (9-11 octombrie)'', a declarat Elisabeta Lipă

 

ȘTIRE INIȚIALĂ Delegația României de Canotaj a câștigat şapte medalii, dintre care cinci de aur şi două de argint, la Campionatele Europene pentru juniori de la Belgrad.

România a ocupat primul loc în clasamentul final pe naţiuni, urmată de Franţa, 2-3-1, Belarus, 2-1-1, Rusia, 2-0-2, Ucraina, 2-0-2, etc.

Medaliile de aur au fost cucerite la dublu rame feminin (Estera Costina-Beatrice Vîlceanu, Elena-Diana Şuta - la diferenţă de peste 6 secunde de Franţa, ocupanta locului doi), dublu rame masculin (Andrei Mândrilă, Claudiu Neamţu - la peste cinci secunde de Spania, medaliata cu argint),

la patru vâsle feminin (Patricia Cireş, Andrada-Maria Moroşanu, Emanuela-Ioana Ciotău, Adelina Vezeteu - diferenţă de aproape patru secunde de echipajul de pe locul secund, Elveţia),

patru rame masculin (Sebastian Timiş, Toader-Iulian Merilă, Andrei-Petrişor Axintoi şi Marius-Gabriel Lungu - la 3 secunde de Franţa, clasată pe doi),

8+1 feminin (Diana-Ionela Petian, Florentina Georgiana Neculăeasa, Cornelia-Dumitriţa Tincu, Ancuţa-Adelina Ungurean, Mihaela-Cosmina Dram, Alexandra-Georgiana Ruşcuţă, Manuela-Gabriela Lungu, Mariana-Laura Dumitru, Victoria-Ştefania Petreanu - la circa patru secunde de Belarus, medaliata cu argint).

Medaliile de argint au fost obţinute de Cristian-Vasile Nicoară, la simplu masculin, şi de echipajul feminin de patru rame cu cârmaci (Petruţa-Ionela Popa, Elena-Andreea Cerbu, Alexandra-Cornelia Ionel, Georgelia Stoica, Victoria-Ştefania Petreanu).

Ana-Maria Mătran a terminat pe locul patru la simplu feminin, la peste 10 secunde de podium, tot pe patru clasându-se şi echipajul masculin de 8+1 (Andrei-Valentin Maliş, Iliuţă-Leontin Nuţescu, Ciprian-Simeon Hison, Gabriel Ceistof-Ancuţa, Georgel-Viorel Iacob, Cornel-Traian Ieremciuc, Costi-Daniel Neagoe, Radu Barabas, Petre Enăşescu), la 6 secunde de podium.

La patru rame feminin, echipajul compus din Ana-Maria Loghin, Larisa-Andreea Bogdan, Iulia-Liliana Bălăucă, Florentina Buburuzan s-a clasat pe locul al cincilea.

România a participat cu 13 ambarcaţiuni la Europenele de la Belgrad.

La începutul acestei luni, România a cucerit zece medalii, dintre care cinci de aur, trei de argint şi două de bronz, la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Duisburg (Germania).

×
Subiecte în articol: canotaj elisabeta lipa