x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Valea Prahovei/Probleme cu vântul

Valea Prahovei/Probleme cu vântul

de Sorin Anghel    |    30 Noi 2008   •   00:00
Valea Prahovei/Probleme cu vântul

Dacă pe Valea Prahovei a nins aproape toată ziua, Poiana Braşov a avut parte de vânt. Instalaţiile de transport pe cablu nu au funcţionat deloc.

Parcă e un făcut. În fiecare week-end la munte se pune pe nins, lucru care nu poate decât să-i bucure pe schiori.

GHINION. Turiştii care au ales să-şi petreacă minivacanţa de 1 Decembrie în Poiana Braşov au avut o zi plină de ghinion ieri. Vântul a fost atât de periculos încât nu-ţi venea să dai afară nici măcar un câine. Probleme de tot felul! La intrarea în staţiune, un brad s-a prăbuşit peste şosea, astfel că circulaţia a fost paralizată vreme de câteva minute. Poliţia a intervenit imediat, copacul a fost înlăturat de pe carosabil, astfel că nu au mai apărut probleme în trafic. Dar vântul tot a continuat să facă belele. Instalaţiile mari de transport pe cablu nu au avut nici o şansă în faţa rafalelor. “Nu am văzut în viaţa mea un vânt atât de puternic. A trebuit să oprim chiar şi teleschiul de pe pârtia Bradul. Ne-am temut să nu cadă vreun brad peste cablu. Ne pare rău că s-a întâmplat aşa deoarece au venit foarte mulţi turişti în staţiune”, a declarat Ioan Rufa, directorul Ana Teleferic.

REDIRECŢIONAŢI. Pentru că în Masivul Postăvaru nu se putea schia, toţi turiştii au dat fuga la Predeal, acolo unde nu doar că nu bătea vântul, dar ningea ca în poveşti. “Zăpada e mare şi excelentă. Nu sunt pietre deloc, iar coada de la telescaun nu durează mai mult de 3-4 minute. Nu e deloc aglomeraţie. Dacă nu ar fi mulţi care s-ar da cu punga am putea spune că e ca în Austria”, a povestit unul dintre turiştii care s-a aflat ieri pe pârtiile din staţiunea braşoveană. S-a schiat destul de bine şi la Azuga, dar numai în partea de jos a pârtiilor. Ninsoarea nu a ocolit nici staţiunile Buşteni şi Sinaia, dar aici încă nu a fost deschis sezonul de schi. Telescaunul de pe pârtia Kalinderu a funcţionat după programul normal. Nu putea să treacă week-end-ul fără blocaje pe Valea Prahovei. Ca de obicei, s-a circulat cu dificultate la Poiana Ţapului, Buşteni şi Azuga. Asta chiar dacă drumarii au acţionat pe şosele de la căderea primilor fulgi de nea. S-a schiat în condiţii foarte bune şi în Masivul Parâng, pe pârtiile Poieniţa, Subtelescaun şi Europarâng. La Straja şi la Muntele Mic nu s-a schiat.

×
Subiecte în articol: staţiuni