x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Vatra Dornei - Lumea vine că-i frumos

Vatra Dornei - Lumea vine că-i frumos

27 Noi 2008   •   00:00
Vatra Dornei - Lumea vine că-i frumos

Vatra Dornei este una dintre cele mai cunoscute staţiuni din România. Turismul este ţinut în viaţă tot timpul anului datorită bazei balneare de aici. În plus, locul poate reprezenta punctul de plecare în excursii către mănăstirile din nordul Moldovei.



Accesul se face pe Drumul European 576, atât dinspre Suceava, cât şi dinspre Bistriţa, prin Pasul Tihuţa. Din Maramureş se vine pe DN 18, prin Pasul Prislop, pe la Cârlibaba, iar dinspre Piatra Neamţ se foloseşte DN 15, după care se trece prin Cheile Zugrenilor, pe DN 17B.

FACIL. Unul dintre marele avantaje pe care îl are Vatra Dornei este distanţa foarte mică dintre unităţile de cazare şi pârtiile de schi. Practic, două dintre acestea sunt situate chiar în centrul staţiunii.

În fiecare week-end, turiştii din Moldova dau năvală în Depresiunea Dornelor, unul dintre cele mai pitoreşti locuri din Bucovina. Altitudinea în staţiune este de 800 de metri.

În iernile foarte geroase se înregistrează temperaturi de -30°C. Acest lucru este numai bun pentru producerea zăpezii artificiale. În acest sezon, la baza pârtiei Parc 1 va funcţiona o astfel de instalaţie, menită să prelungească sezonul de schi la Vatra Dornei. Cei care îşi doresc o zi de schi prin zăpadă nebătută pot merge pe Dealul Negru. Pârtia este una foarte lungă şi este deservită de un telescaun în care nu poţi să nu te plictiseşti când urci.


×
Subiecte în articol: staţiuni