x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Vingegaard face dubla în Turul Franței, iar Meeus îl învinge pe Philipsen pe Champs Elysees

Vingegaard face dubla în Turul Franței, iar Meeus îl învinge pe Philipsen pe Champs Elysees

de Redacția Jurnalul    |    23 Iul 2023   •   22:28
Vingegaard face dubla în Turul Franței, iar Meeus îl învinge pe Philipsen pe Champs Elysees
Sursa foto: Hepta

Jonas Vingegaard a obținut două titluri consecutive în Turul Franței după ce a terminat cu bine ultima etapă de duminică, în care s-a impus belgianul Jordi Meeus, în timp ce Tadej Pogacar a distrat din nou publicul.

Slovenul Pogacar, care a dat dovadă de simț al umorului când a atacat pe Champs Elysees, s-a clasat pe locul al doilea în clasamentul general, iar colegul său din echipa UAE Emirates, britanicul Adam Yates, a ocupat locul al treilea.

Belgianul Jasper Philipsen a câștigat tricoul verde pentru clasamentul pe puncte al sprinterilor, iar italianul Giulio Ciccone a luat tricoul cu buline pentru clasamentul cățărătorilor.

Pogacar, campionul Turului din 2020 și 2021, a câștigat pentru al patrulea an consecutiv tricoul alb pentru cel mai bun ciclist sub 25 de ani.

Jumbo-Visma lui Vingegaard a câștigat clasamentul pe echipe, un final logic pentru o cursă stăpânită de formația olandeză în cea de-a treia săptămână.

Tânărul de 26 de ani și-a construit succesul cu o victorie zdrobitoare în contratimpul individual de marți, depășindu-l pe Pogacar cu un minut și 38 de secunde, cu o zi înainte ca rivalul său să cedeze în ultima etapă alpină.

Cu toate acestea, Pogacar și-a revenit și a câștigat ultima etapă montană din Vosges, sâmbătă, dar a fost prea târziu pentru ca tânărul de 24 de ani să mai schimbe situația.

El a terminat cu un devans considerabil de 7 minute și 29 secunde în spatele lui Vingegaard, iar Yates la 10:56.

Etapa a 21-a de duminică a fost, ca de obicei, o cursă în mare parte de paradă, în vestul Parisului, cu Vingegaard și colegii săi de echipă sărbătorind cu pahare de șampanie.

Acțiunea a început atunci când plutonul a pornit în prima din cele opt bucle de pe Champs Elysees, cu Pogacar evadând departe de pluton, o nouă acțiune spectaculoasă a animatorului sloven.

Toate etapele finale ale Turului au fost decise într-un sprint grupat din 2006, un an după ce Alexandre Vinokourov s-a impus singur pe cel mai faimos bulevard din lume, iar această ediție nu a făcut excepție.

Belgianul Jasper Philipsen era marele favorit, dar nu și-a dozat perfect efortul și a fost devansat la linia de sosire de compatriotul său Meeus, care a participat la primul său Tur al Franței.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Vingegaard turul frantei Meeus