x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi World Snow Day 2012 vine la Vatra Dornei!

World Snow Day 2012 vine la Vatra Dornei!

de Sorin Anghel    |    19 Ian 2012   •   21:00
World Snow Day 2012 vine la Vatra Dornei!

Din dorinta de a atrage cat mai multi copii catre sporturile de iarna, Federatia Internationala de Schi organizeaza duminica, 22 decembrie, Ziua Mondiala a Zapezii, ocazie cu care la Vatra Dornei si la Busteni vor avea loc o serie de concursuri.

World Snow Day reprezinta sansa de a explora, de a te bucura si de a experimenta zapada. Evenimentul celebreaza tot ce inseamna zapada si aduce laolalta industria mondiala a sporturilor de iarna pentru a promova zapada si activitatile recreative pe care le ofera. Ziua Mondiala a Zapezii trebuie sarba­torita atat de cei care deja schiaza, cat si de cei care nu au avut acest noroc pana acum.

In Bucovina, gazda evenimentului este Scoala de Schi Euroski Vatra Dornei. Toate activitatile se vor desfasura pe partia Veverita, cea mai buna din statiune, acolo unde exista teleschi, instalatie de zapada artificiala si nocturna. Festivalul va incepe inca de sambata seara, atunci cand la Cabana Schiorilor, cunoscuta de multa lume datorita excelentului vin fiert ce se prepara acolo, va avea loc World Snow Day Party.

Duminica, toti cei care vor sa se bucure de frumusetea zapezii si a sporturilor de iarna vor beneficia de echipament gratuit. Instructorii de la Euroski vor acorda lectii de schi gratuite la orele 10:00, 12:00 si 15:00, in vreme ce turistii care vor sa urce pentru prima oara pe o placa de snowboarding o pot face de la orele 11:00 si 16:00. Transportul pe cablu va fi gratuit, astfel ca toti cei care iubesc sporturile de iarna trebuie sa profite de acest lucru. Ziua Mondiala a Zapezii se va incheia cu o demonstratie in nocturna oferita de catre Scoala de Schi Euroski Vatra Dornei.

Partia Kalinderu din Busteni este celalalt loc din Romania unde va avea loc World Snow Day. De eveniment se ocupa Scoala de Schi Progressive. Instructrii de schi vor da lectii gratuite celor mici. In plus, preturile la transportul pe cablu la partia Kalinderu vor fi reduse cu aceasta ocazie.

Silviu Evi, secretarul general adjunct al Federatiei Romane de Schi si Biatlon, ar fi vrut si Bucurestiul in aceasta hora, dar n-a fost tocmai inspirat cand a luat aceasta decizie. In Capitala este frig, dar nu ninge, motiv pentru care este bine sa mergeti la munte, acolo unde natura a fost darnica cu localnicii.

×
Subiecte în articol: schi sporturi