x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Zonă cu potenţial, caut investitor! Rog seriozitate!

Zonă cu potenţial, caut investitor! Rog seriozitate!

27 Noi 2008   •   00:00
Zonă cu potenţial, caut   investitor! Rog seriozitate!

I-am privit atâta vreme de sus pe bulgari, încât nu ne-am dat seama că lucrul ăsta nu ne ajută la nimic. Vecinii noştri cu ceafa lată nu au degeaba capul mare. S-au pus pe construit pârtii de schi la Bansko, într-o fostă zonă minieră. Din fericire, şi noi avem zone miniere.



Pe Valea Jiului se munceşte mai puţin în subte­ran, astfel că localnicii au început să se îndrepte către turism. Din păcate, noi nu ne-am dezvoltat la fel de rapid ca bulgarii. Ba chiar am bătut pasul pe loc şi Parângul a luat-o la vale.

Autorităţile locale au reuşit în sfârşit să mişte ceva şi sunt gata să pună în aplicare un plan de dezvoltare a staţiunii. În prima fază, va fi construită o telegondolă care va face legătura între Petroşani şi platoul din staţiune în care se află clădirea ANEFS. Mai departe, va fi montat un telescaun pe pârtia Slima, care va urca până pe Vf. Parângul Mic, acolo unde este zăpadă şi în luna mai.

TOTUL E NATURAL. Vremurile în care în Parâng era foarte aglomerat au trecut de multă vreme. Turiştii care vin aici sunt oameni nostalgici, îndrăgostiţi de taberele de munte, de ceaiurile fierbinţi, de atmosfera tradiţională a zonei, care îţi aminteşte de perioada adolescenţei.

Masivul Parâng este situat în partea vestică a Văii Jiului. Iarna, accesul în staţiune se face numai cu telescaunul, a cărui staţie inferioară se află la 12 kilometri de Petroşani. În staţiune există cam 1.000 de locuri de cazare.

Preţurile sunt foarte mici, localnicii fiind foarte preocupaţi ca cei care le calcă pragul să se simtă foarte bine. Cele mai spectaculoase coborâri pe schiuri au loc în zilele ce urmează ninsorilor pu­ternice. Poţi să o iei la vale de pe Parângul Mic până la staţia de jos a telescaunului. Dacă faci 3 astfel de ture într-o zi, mănânci o ciorbă de perişoare şi bei un ceai, noaptea dormi nemişcat.

×
Subiecte în articol: staţiuni