x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Stadinonul Dinamo și alte imobile alei bazei sportive au trecut oficial în domeniul public al statului

Stadinonul Dinamo și alte imobile alei bazei sportive au trecut oficial în domeniul public al statului

01 Sep 2017   •   20:30
Stadinonul Dinamo și alte imobile alei bazei sportive au trecut oficial în domeniul public al statului

MAI anunţă că a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern nr. 616 din 30 august 2017, care prevede trecerea din domeniul privat în domeniul public al statului a unor imobile reprezentând baza sportivă a Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti al Ministerului Afacerilor Interne.

Imobilele vizate includ şi stadionul central.

Hotărârea de Guvern a fost iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne şi adoptată în şedinţa de Guvern din data de 30 august 2017.

În perspectiva Turneului Final EURO 2020, actul normativ reprezintă o nouă etapă în demersurile întreprinse de Ministerul Afacerilor Interne pentru crearea condiţiilor necesare realizării unei noi arene sportive, distinctă de cea existentă, fără pistă, în acord cu aşteptările suporterilor iubitori de fotbal.

Potrivit MAI, prin Hotărârea iniţiată se revine la o situaţie de normalitate, în care statul, în calitatea sa de proprietar, îşi exercită dreptul de dispoziţie cu scopul de a asigura buna administrare a bunurilor respective.

"Urmare a acestui ultim pas, putem spune că MAI începe practic procedura de predare a documentaţiei către Compania Naţională de Investiţii. Ministerul Afacerilor Interne face toate diligenţele pentru ca realizarea stadionului modern să se îndeplinească la timp, astfel încât publicul larg şi sportivii să beneficieze de condiţii adecvate de participare la competiţii şi de practicare a sportului.Demersul de faţă are ca obiectiv realizarea interesului public şi de importanţă naţională declarat prin Hotărârea de Guvern 1093/2013", se arată în comunicatul MAI.AGERPRES

×