x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Start pentru Beijing 2008

Start pentru Beijing 2008

de Vlad Ionescu    |    27 Iul 2008   •   00:00
Start pentru Beijing 2008

JOCURILE OLIMPICE ● Băsescu le-a urat succes sportivilor
Delegaţia României va pleca în această seară spre China, unde, în perioada 8-24 august, se vor disputa întrecerile Olimpiadei de vară. Sportivii şi antrenorii care vor merge la Beijing s-au întîlnit ieri cu preşedintele Traian Băsescu într-o ceremonie care a avut loc la Izvorani.JOCURILE OLIMPICE ● Băsescu le-a urat succes sportivilor
Delegaţia României va pleca în această seară spre China, unde, în perioada 8-24 august, se vor disputa întrecerile Olimpiadei de vară. Sportivii şi antrenorii care vor merge la Beijing s-au întîlnit ieri cu preşedintele Traian Băsescu într-o ceremonie care a avut loc la Izvorani.

Prezentarea echipei olimpice a României a avut loc la Complexul Olimpic de la Izvorani, printre invitaţi aflîndu-se şeful statului, Traian Băsescu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu. "Am convingerea că după această olimpiadă zestrea de medalii se va îmbogăţi prin efortul dumneavoastră. Am convingerea că aceste jocuri vă vor acoperi de respect şi glorie", le-a spus Băsescu sportivilor, asigurîndu-i apoi de prezenţa sa la Ceremonia de Deschidere: "Nu fac în primul rînd buget politic de a fi alături de alţi şefi de state, ci în primul rînd muncesc simbolic de a fi alături de echipă". "Echipa olimpică a României este unul dintre motivele pentru care ne mîndrim că sîntem români. Sînteţi cei mai buni dintre sportivii români, este o mîndrie că sîntem alături de dumneavoastră", a spus şi Bogdan Olteanu, care a anunţat că va veni la Beijing şi le va aduce sportivilor brăţări împletite de copii din Bucureşti, care să le poarte noroc.

JURĂMÎNT. În cadrul întîlnirii a avut loc şi ceremonia jurămîntului olimpic, depus pentru sportivi de canotoarea Doina Ignat, iar pentru oficiali – de antrenorul Ivan Patzaichin. În încheiere, Băsescu le-a urat sportivilor succes şi i-a asigurat de toată dragostea sa şi a poporului român, iar apoi i-a înmînat preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român drapelul delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Beijing. În schimb, şeful statului a primit de la Oc-tavian Morariu un tricou al echipei olimpice, iar din partea lui Ivan Patzaichin o canoe în miniatură. La finalul ceremoniei, Traian Băsescu s-a fotografiat alături de toţi sportivii şi antrenorii care vor participa la JO de la Beijing.

PROGRAM. Delegaţia României pentru Jocurile Olimpice, care numără 165 de persoane (104 sportivi şi 61 de oficiali), va pleca spre Beijing în această seară, la ora 19:30, de la Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni. Drumul cu avionul va dura aproximativ nouă ore, sosirea în China fiind programată în jurul orei locale 9:30. După formalităţile vamale, sportivii vor pleca direct spre Satul Olimpic. În China se află deja şeful de misiune Andu Epuran, care a plecat mai devreme pentru a lua în primire camerele şi a se asigura că totul va fi pregătit pentru sosirea delegaţiei noastre.

×
Subiecte în articol: sport beijing