x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - "Cel mai bun portar!"

Steaua - "Cel mai bun portar!"

de Mihai Igirosanu    |    10 Ian 2007   •   00:00
Steaua  -  "Cel mai bun portar!"

Campioana en-titre a ajuns ieri in Italia, la Coverciano, unde va efectua primul stagiu de pregatire din acest intersezon. Inaintea plecarii, managerul general Mihai Stoica a vorbit despre "dubla" cu Sevilla si despre ultimele probleme din lot.

Managerul general Mihai Stoica il elogiaza pe Cernea. Campioana en-titre a ajuns ieri in Italia, la Coverciano, unde va efectua primul stagiu de pregatire din acest intersezon. Inaintea plecarii, managerul general Mihai Stoica a vorbit despre "dubla" cu Sevilla si despre ultimele probleme din lot.

Ros-albastrii vor zabovi in Italia pana la data de 20 ianuarie, iar intre 23 ianuarie si 6 februarie au programat un cantonament in Cipru. Meciurile amicale perfectate pana in acest moment sunt contra letonilor de la Metalurgs Liepajas (26 ianuarie), cu elvetienii de la FC Aarau (28 ianuarie), cu polonezii de la Korona Kielce (29 ianuarie) si contra reprezentativei Republicii Moldova, la Chisinau, la data de 7 februarie.

OPTIMISM. "Desi Sevilla este favorita certa la castigarea trofeului, eu spun ca avem sanse mari, in primul rand pentru ca nu avem presiune, suntem outsideri. Cand am fost outsideri, de fiecare data am facut surprize incredibile, de ce nu s-ar intampla la fel si acum? Am eliminat Valencia, Betis... Am pierdut foarte putine calificari, cu Rosenborg, cand eram favoriti, cu Middlesbrough, cand dupa meciul tur si primele 30 de minute din mansa a doua eram favoriti. Singura echipa in fata careia nu eram favoriti si am fost eliminati a fost Villarreal", a declarat Mihai Stoica despre meciurile cu FC Sevilla, din 16-imile Cupei UEFA.

Managerul stelist si-a mai dezvaluit si obiectivele. "Locul doi in campionat, dar fara calificare in grupele Ligii Campionilor, n-are nici o valoare. Avem avans trei puncte fata de Rapid si de CFR Cluj si sapte fata de Poli, am castigat jucatori importanti care au lipsit in prima parte a campionatului, Mirel Radoi, Victoras Iacob, Vasilica Cristocea. De asemenea, am realizat un transfer important, Marius Croitoru, si nu ne vom opri aici."

PORTAR. Conducatorul trupei din Ghencea a atins si subiectul referitor la postul de goalkeeper, mai ales si dupa accidentarea de la antrenamentul de luni dupa-amiaza a brazilianului Andrey. "Dupa parerea mea, Cornel Cernea este cel mai bun portar din Romania. A fost cumva altul care sa joace intr-o competitie de asemenea anvergura precum Liga Campionilor? Nu! Atunci dati-mi voie sa-l proclam cel mai bun portar din Romania. Nu vorbesc despre alti portari, dar pe Cernea nu l-am vazut sa faca vreo gafa", a spus Mihai Stoica.

INITIATIVA. Acesta a mai declarat ca Steaua are un scouter european in Brazilia, pentru a urmari jucatori care pot ajunge la clubul din Bulevardul Ghencea. "Steaua are departament de scouting si functioneaza, chiar daca nu de mult timp. Sunt multi jucatori pe care i-am observat. Trebuie sa ne gandim foarte bine inainte de a face un transfer important si cand spun asta ma gandesc la un jucator care poate costa foarte mult. Din fericire, avem destul timp, chiar si pana la data-limita de anuntare a lotului pentru Cupa UEFA la forul european, 1 februarie", a comentat oficialul stelist.

ACTIVITATE
"Anul trecut, Andrey a fost prezent in 56 de meciuri. Dimineata a fost prezent la Institutul pentru Medicina Sportiva, unde a facut controlul medical cu ceilalti jucatori. Daca ar fi fost probleme, l-am fi oprit de la antrenament"

SATISFACTIE
"Este o mare realizare ca ne vom pregati acolo unde stiti foarte bine ce echipe se pregatesc. Presa nu va avea acces la antrenamente, pentru ca acolo asa sunt regulile, dar doi fotbalisti vor acorda declaratii. Lotul care va face deplasarea va cuprinde toti jucatorii, printre care si trei fotbalisti de la echipa de tineret"
  • Mihai Stoica, manager general Steaua

    GEST
    "Indiferent cat de grav este accidentat portarul brazilian si cat de mult va lipsi de pe gazon, noi vom semna in aceleasi conditii contractul pentru care ne intelesesem inainte sa se intample asta. Steaua este un club corect, caruia nu-i place sa pacaleasca oamenii, chiar daca apar tot felul de situatii"
  • Gigi Becali, patron Steaua
  • Andrey va sta peste o luna
    Accidentat dupa doar noua minute din primul antrenament, luni dupa-amiaza, portarul brazilian Andrey s-a deplasat ieri cu lotul Stelei in Italia, dar el va ajunge la clinica Isokinetic din Bologna. Un diagnostic exact va fi anuntat astazi, la pranz, dar, conform primelor estimari, Andrey ar putea absenta de pe gazon circa o luna si jumatate. "Accidentarea este serioasa, e cert. Este un accident nefericit, care poate surveni oricui, in orice moment. E greu sa se intample in fotbalul mondial ca un jucator pe cale sa semneze un contract sa se accidenteze la primul antrenament", a spus Stoica. Steaua va plati banii pentru Andrey chiar daca acesta s-a accidentat. "Este un gest de mare noblete in primul rand. Am fost foarte impresionat de necazul acestui baiat. Gigi Becali m-a sunat sa-mi spuna ca, desi n-am virat banii pentru el, vom respecta intelegerea facuta inainte de accidentare. Daca as fi facut un contract cu un jucator accidentat, fara ca acesta sa fi efectuat vizita medicala, am fi platit inainte, iar jucatorul n-ar fi putut evolua, fiti siguri ca singur plecam, era o greseala impardonabila."
    Carlos pleaca
    Portarul portughez Carlos Alberto Fernandes a declarat ca vrea sa-si rezilieze cat mai repede acordul cu Steaua. "Este un capitol care se va incheia in aceasta saptamana. Voi merge in Romania joi, ma voi intalni cu conducatorii Stelei vineri, iar sambata dimineata ma voi intoarce in Portugalia. Conditiile rezilierii sunt stabilite, dar in fotbal tot ce astazi e adevar, maine e minciuna. Merg acolo cu speranta ca oamenii isi vor pastra cuvantul si bunul-simt. Mai am un an si jumatate de contract si sper sa fiu recompensat. Daca nu vor dori sa plateasca? Vreau sa plec de acolo cat mai repede", a declarat Carlos pentru cotidianul Mais Futebol. "Carlos a indeplinit multe conditii, dar a avut si cateva lacune comportamentale", a declarat managerul general, Mihai Stoica.
    Coleg cu Mutu?
    Site-ul "tuttomercato" a publicat ieri informatia potrivit careia echipa lui Adrian Mutu, Fiorentina, este interesata de serviciile lui Nicolae Dica. "Nicolae Dica este dorit de jumatate din Europa. Pe masa oficialilor romani sunt oferte de la Glasgow Rangers, Celtic Glasgow, Aston Villa, Portsmouth, Lille, Bordeaux, Werder Bremen si Fiorentina. Clubul roman cere 6 milioane de euro si in acest moment Fiorentina pare in avantaj datorita lui Adrian Mutu", se arata pe site.
    ×
    Subiecte în articol: sport steaua stoica