x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA / DNA, impact negative

STEAUA / DNA, impact negative

de Daniel Stan    |    06 Ian 2009   •   00:00

Fostul tehnician al Stelei, Dorinel Munteanu, este de părere că scandalul stenogramelor poate reprezenta un semnal de alarmă care să pună capăt eventualelor jocuri de culise din fotbalul românesc.



În acelaşi timp, “Munti” susţine că întreg fotbalul românesc ar putea avea de suferit în urma acestui scandal făcut public de DNA. “Cu siguranţă toată Europa a auzit de aceste stenograme. Nu ştiu cât de afectată va fi imaginea echipei Steaua, dar imaginea fotbalului românesc va avea de suferit. Nu ştiu ce valoare au sau vor avea acele stenograme, dar nu trebuie să se mai vorbească în glumă despre fotbal, nu este profesionist. Posibil ca publicarea acestor stenograme să reprezinte un nou moment zero în fotbalul românesc”, a declarat Dorinel Munteanu într-un interviu acordat agenţiei NewsIn. Tehnicianul este de părere că impactul negativ se va resimţi şi în privinţa viitoarelor transferuri: “Mai ales în Germania sunt multe cluburi care monitorizează jucători din România, iar în aceste condiţii vor ţine cont la eventualele viitoare tranzacţii”. Referitor la fosta sa echipă, Munteanu a precizat: “Pentru a câştiga titlul, Steaua mai are nevoie de doi, trei  jucători care să aducă un plus de valoare. Momentan, consider că Dorin Goian este cel mai bun jucător din echipă, este un fotbalist exponenţial. Personal, mi-a plăcut, dintre străini, Kapetanos, care se va impune cu siguranţă. De asemenea, Dayro Moreno este un jucător bun, dar mai are de muncit, iar Thiago poate deveni cel mai bun mijlocaş din Liga 1. Totuşi, favorite la titlu le văd pe Dinamo şi pe Unirea Urziceni. În luptă poate reveni şi CFR Cluj”.

Şi-ar dori Germania

Despre viitor, Dorinel Munteanu susţine că ar prefera Germania: “Ar fi ceva foarte frumos să intru în circuitul din Germania, chiar dacă ar fi să preiau şi o formaţie din liga secundă. Momentan însă, nu am primit nici o ofertă”. După ce şi-a petrecut Sărbătorile în Germania, alături de familie, Dorinel Munteanu va veni în România zilele următoare pentru a semna rezilierea contractului cu Steaua. “Acum m-am mai liniştit, am uitat de momentele grele din 2008. Voi vedea ce se va întâmpla de la vară”, a încheiat Dorinel Munteanu.

Opinii diferite

Dacă Dorinel Munteanu nu a inclus Steaua printre echipele favorite la titlu, fostul internaţional şi jucător al grupării din Ghencea, Ilie Dumitrescu, este de altă părere. “Steaua are un lot foarte valoros şi sunt convins că poate câştiga titlul de campioană. Nu vreau să se supere altă echipă, dar nu cred că există un alt lot mai valoros ca al Stelei”, a declarat Dumitrescu. Acesta a mai adăugat: “Steaua este clubul care a reuşit cele mai mari performanţe din fotbalul românesc şi niciodată nu s-a gândit la locul 2, darămite la locul 4, pe care îl ocupă acum, unul care nu este sinonim cu blazonul şi cu palmaresul acestei echipe. În plus, nici una dintre echipele clasate pe primele locuri nu s-a detaşat. Steaua şi Dinamo se vor bate pentru titlu. Important este ca fanii stelişti să se reîntoarcă în tribune, relaţia dintre antrenor şi preşedinte să fie una profesională iar Lăcătuş să aibă responsabilitatea rezultatelor”.

În privinţa propriei cariere, Ilie Dumitrescu ar putea prelua conducerea tehnică a unei echipe din Grecia: “Sunt discuţii, dar doar atât. Cert este că mi-e dor să antrenez din nou”.

×
Subiecte în articol: sport steaua dorinel munteanu