x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Elton, senzatia carioca

Steaua - Elton, senzatia carioca

de Mihai Igirosanu    |    02 Mar 2007   •   00:00
Steaua - Elton, senzatia carioca

Campioana Romaniei a reusit sa perfecteze transferul mijlocasului brazilian Elton Jose Xavier Gomes de la Corinthians. Inalt de doar 1,56 metri si in varsta de 21 de ani, sud-americanul va costa 800.000 de dolari.

Negocierile pentru achizitionarea mijlocasului au fost demarate in urma cu aproximativ o luna, atunci cand managerul general al Stelei, Mihai Stoica, s-a aflat in Brazilia.

CONFIRMARE. Initial, tranzactia intrase in impas, insa presa braziliana de ieri a anuntat perfectarea transferului. Intelegerea intre Corinthians si Steaua a fost confirmata de cotidianul brazilian de sport Lance care a precizat ca suma pe care gruparea din Ghencea urmeaza sa o plateasca clubului sud-american este de 800.000 de dolari. "Scund, dar extrem de tehnic, Elton a cucerit numeroase trofee la copii si juniori cu echipele lui Corinthians", il caracterizeaza pe Elton site-ul oficial al brazilienilor.

SATISFACTIE. "In timp ce altii creau diversiuni si cautau sa provoace scandaluri, noi incercam sa ne asiguram serviciile acestui jucator de geniu. Voi spune mai multe, daca acest transfer se va materializa. Imi doresc mult ca Elton sa ajunga in Ghencea si nu am renuntat niciodata la ideea aducerii lui la Steaua. N-as fi precizat aceste detalii, daca nu as descoperit cu putin timp in urma reactiile presei braziliene", a declarat managerul Stelei, Mihai Stoica. "Este un jucator cu o calitate tehnica formidabila care ar da mai multa culoare jocului nostru. Ar asigura doza de spectacol si in acelasi timp de eficienta atat de necesara dupa accidentarea lui Dica", a reactionat antrenorul Cosmin Olaroiu.

CUPA. Steaua a obtinut aseara calificarea in semifinalele Cupei Romaniei, dupa ce a invins la loviturile de departajare in meciul cu Otelul. Dupa 90 de minute scorul era 2-2, iar dupa cele doua reprize de prelungire egalitatea s-a mentinut, 3-3. Galatenii au deschis scorul prin coreeanul Kim Gil Sik (’21). Ros-albastrii au revenit dupa golurile lui Nicolita (’62) si Bostina (’78-penalty), tot din penalty egaland si D. Stan, in prelungirile timpului regulamentar. Otelul a preluat apoi din nou conducerea, dupa golul lui Boghiu (’103), dar stelistii au egalat prin Ov. Petre (’108). Aflat la primul sau meci oficial la Steaua, portarul brazilian Andrey a parat executia lui Gado de la loviturile de departajare, unde campioana s-a impus cu 5-4.

PRET MIC
Presa braziliana de ieri s-a aratat nemultumita de pretul pe care Corinthians il va obtine pentru Elton. "Corinthians a negociat cu Steaua un pret de banana pentru Elton", noteaza O’Globo. "Pretul a fost de un milion de reali (n.r. - aproximativ 800.000 de dolari). Este un pret de banana. Mult prea putin pentru un jucator care a fost comparat cu Maradona", mai noteaza mass-media din Brazilia. Presa din Brazilia a notat ca, desi este abil si rapid, Elton a avut de suferit din cauza inaltimii, 1,56 m, astfel ca adaptarea sa la fotbalul profesionist a fost dificila.
ANTRENORUL STIA
Impresarul Renato Duprat a confirmat perfectarea transferului, dezvaluind ca antrenorul lui Corinthians, fostul international Emerson Leao, stia de mult timp despre plecarea lui Elton (foto). "Am vorbit cu Emerson Leao, antrenorul lui Corinthians, care a fost de acord cu transferul. Am discutat si cu Edvar Simoes si presedintele Alberto Dualib.
×
Subiecte în articol: sport steaua elton corinthians