x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA – FC TIMIŞOARA 2-2 / Aproape de război civil

STEAUA – FC TIMIŞOARA 2-2 / Aproape de război civil

de Mihai Igirosanu    |    17 Noi 2008   •   00:00
STEAUA – FC TIMIŞOARA 2-2 / Aproape de război civil

Primul meci ca antrenor în Ghencea al lui Dorinel Munteanu s-a desfăşurat într-un veritabil teatru de război şi s-a încheiat cu o remiză ce prelungeşte agonia din acest sezon a vicecampioanei.  



În faţa a peste 15.000 de suporteri, Steaua a început jocului în trombă, dar după doar cinci minute totul s-a întors împotriva echipei. Din cauza a două torţe şi a unor bannere, bodyguarzii lui Zmărăndescu au intervenit brutal în peluza Nord, moment ce a declanşat lup­te sângeroase în tribune. În minutul 11, arbitrul Cristian Balaj a fost nevoit să întrerupă meciul pentru a permite maşi­nuţei care transportă jucătorii accidentaţi să ducă un suporter la vestiarele stadionului după ce a leşinat în tribune. Pe finalul reprizei, în semn de protest, fanii roş-albaştrilor au părăsit cele două pe­luze, incidentele violente continuând în afara arenei. Jandarmeria a anunţat ieri că jandarmii şi poliţiştii au identificat 25 de persoane, împotriva cărora s-au dispus măsuri legale, iar zece dintre acestea au primit interdicţia de a mai intra pe stadioane. În condiţiile în care suporterii rămaşi şi-au concentrat repertoriu contra patronului Gigi Becali, care a părăsit loja la scorul de 1-2, echipa lui Dorinel Mun­teanu s-a resimţit evident. Totuşi, în ciuda tensiunii negative emanate dinspre tribune, Steaua a revenit de două ori, prin Dayro Moreno şi prin Rădoi, dar lipsa de luciditate a privat-o de un 3-2 ce ar fi întrerupt seria de 11 jocuri fără victorie.

TOŢI ALĂTURI DE SUPORTERI
Căpitanul Stelei, Mirel Rădoi, şi-a exprimat după meci ataşamentul faţă de su­porteri: "Îmi era frică să nu se întâmple ceva grav şi să se întrerupă meciul, nu este normal, dar trebuie şi suporterii să fie înţeleşi. De trei etape, suporterii altor echipe introduc torţe, iar cluburile res­pective nu sunt pedepsite şi nu se întâm­plă nimic. Totuşi, chiar dacă au ceva de împărţit cu patronul, suporterii trebuie să ne susţină. Până la urmă vin pentru Steaua, nu pentru patron". Şi preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a avut o po­ziţie în favoarea fanilor: "Regretăm incidentele din tribună, a fost şi o intervenţie neinspirată a celor care asigură ordinea, pentru că suporterii se comportaseră frumos. E adevărat că doi-trei suporteri au aprins nişte torţe, dar aceştia erau filmaţi şi puteau fi evacuaţi apoi. Nu cred că in­ter­venţia în forţă are vreo explicaţie. Cine a greşit era identificat şi luat la final. Cu siguranţă s-a greşit. Noi aşteptăm să discutăm cu Jandarmeria, nu să ne amen­deze Jandarmeria. Meciurile trebuie ju­cate cu spectatori, Jandarmeria să-şi facă datoria, nu cred că trebuie să ne ame­ninţe că ne suspendă. A fost un exces de zel din partea firmei de pază şi a Jandar­meriei. Trebuie să-şi ceară scuze firma de pază şi să-şi asume responsabilitatea".

"S-au odihnit cu Dinamo"

Căpitanul roş-albaştrilor, Mirel Rădoi, a acuzat voa­lat echipa timişoreană pentru diferenţa de atitudine faţă de partida din etapa trecută, cu Di­na­mo: "Cei de la Timişoara s-au odihnit cu Dinamo, dar este treaba lor", a spus Rădoi, care a comentat apoi situaţia de moment şi perspectivele pe care le are Steaua: "În ultimele trei meciuri cred că meritam victoria. Acesta este fotbalul, aşa cum am avut noroc altă dată, aşa am avut acum ghinion. Nu cred că este cel mai slab sezon, a fost unul în care am terminat pe patru. Suntem mai mult obosiţi psihic decât fizic, nu putem să aruncăm totul pe schimbarea antrenorului, dacă ştiam că ne va afecta trebuia să facem mai mult înainte ca să nu îl schimbe. La Craiova obligatoriu trebuie să câştigăm. Nu e o atmosferă prea bună în vestiar, dar nici nu trebuie să cădem în partea cealaltă, pentru că trebuie să readucem echipa în frunte". "Şi-au dat autogoluri cu Dinamo, iar acum şi-au dat viaţa cu Steaua", a spus şi preşedintele Valeriu Argăseală.

"Răul la Steaua e Becali"

Fost jucător al Stelei în urmă cu doi ani, fundaşul echipei FC Timişoara Stelian Stancu a avut un discurs acuzator şi vehement la adresa patronului Stelei, Gigi Becali, care îi numise "ciurucuri" pe el şi pe Valentin Bădoi în momentul plecării lor din Ghencea. "Aţi văzut ce a strigat toată tribuna, şi asta cred eu că spune multe. Am demonstrat şi eu, şi Bădoi că nu suntem nişte ciurucuri, este cineva acolo sus care nu doarme. Pe mine nu m-a gonit nimeni din Ghencea, eu am plecat singur, pentru că mă săturasem de Gigi Becali. Cel mai rău lucru de la Steaua, în afară de patron, e Gigi Becali. Răul de la Steaua e Gigi Becali, sută la sută", a spus Stancu. Patronul bănăţenilor, Marian Iancu, a comentat după meci: "Am avut o altă idee de joc faţă de meciul cu Dinamo, Duşan Uhrin junior a ştiut să schimbe echipa şi să scoată în evidenţă ceea ce avem noi mai bun, adică atacul. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ şi să vedem care este motivul pentru care luăm aşa repede gol".
Rădoi (stânga) şi Goga, doi dintre marcatorii de sâmbătă

×
Subiecte în articol: sport steaua gigi becali