x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport STEAUA – FC TIMIŞOARA / "Vom ieşi din criză!"

STEAUA – FC TIMIŞOARA / "Vom ieşi din criză!"

de Delia Gomoescu    |    13 Noi 2008   •   00:00
STEAUA – FC TIMIŞOARA / "Vom ieşi din criză!"

Fără victorie în primele sale trei meciuri pe banca tehnică a Stelei, Dorinel Munteanu promite că echipa sa va sparge gheaţa sâmbătă, în meciul de pe teren propriu cu FC Timişoara.



După ce i-a urmărit pe bănăţeni în partida din Cupa României cu Dunărea Galaţi, scor 2-1, Munteanu a promis că elevii săi vor pune capăt seriei negre de zece meciuri consecutive fără victorie. "Dacă stăm să facem calcule toată ziua şi să ne gândim doar că nu am mai învins pe nimeni de zece meciuri, sigur că meciul cu Timişoara va fi foarte greu. Noi vrem însă să ne facem meciul mai uşor. E normal că vor să ne încurce, toate echipele vor să ne încurce. Noi suntem încrezători că ne vom impune. Cu Timişoara vom ieşi din criză, nu vom ajunge la 11 meciuri fără victorie. Îi ştiu bine pe bănăţeni", a spus Munteanu, care a câştigat ultimul duel cu Dusan Uhrin, scor 3-0, pe când antrena pe FC Vaslui.

La antrenamentul de ieri au lipsit Ovidiu Petre, Florin Lovin şi Ifeanyi Emeghara. Fundaşul stânga nigerian a resimţit dureri la genunchiul drept, la care s-a operat în luna mai, şi a plecat la Bologna pentru tratament, ratând orice şansă de a mai juca în acest an. De asemenea, mijlocaşii Florin Lovin şi Ovidiu Petre, care au probleme medicale, s-au pregătit separat ieri, la sala de forţă.

FABBIANI NU VREA ÎN GHENCEA
Împrumutat de CFR Cluj în Argentina, la Newell’s Old Boys, atacantul Cristian Fabbiani a recunoscut în presa din ţara sa natală că a primit o ofertă de la Steaua, pe care însă a refuzat-o. "Da, este o ofertă de la Steaua, cel mai mare club din România, dar eu vreau să rămân în Argentina. Mă simt foarte bine aproape de fiica mea, deci voi face totul să rămân la Newell’s Old Boys", a declarat Fabbiani pentru El Ciudadano. Atacantul de 25 de ani a mai jucat în trecut la Lanus, Palestino şi Beitar Ierusalim, iar în acest sezon a marcat deja de patru ori pentru Newell’s Old Boys.

Absenţe la bănăţeni

Antrenorul Dusan Uhrin nu poate conta pe mai mulţi jucători din apărare în vederea meciului de sâmbătă cu Steaua. Este vorba în primul rând de fundaşul central Milos Brezinsky, care s-a accidentat la ligamentul colateral de la genunchiul stâng în partida cu Dinamo şi va rata atât confruntarea din Ghencea, cât şi pe cea din etapa viitoare cu Unirea Urziceni. Internaţionalul slovac, care a marcat câte un autogol în precedentele două meciuri din campionat, ar putea reveni pe teren abia în ultima etapă a turului, în întâlnirea cu FC Braşov. De asemenea, fundaşul stânga Carlos Milhazes a suferit o entorsă la genunchiul stâng şi nu se va antrena până la sfârşitul acestei săptămâni, dar lusitanul oricum nu putea să joace cu Steaua, datorită cumulului de cartonaşe galbene. Şi atacantul Winston Parks acuză probleme musculare şi nu a efectuat tot antrenamentul de ieri, dar prezenţa la următoarele partide nu este pusă în pericol.

Neînvinşi de doi ani

Echipa timişoreană nu a mai pierdut în faţa Stelei din decembrie 2006, când echipa din Ghencea s-a impus cu 3-1. Ultima partidă directă dintre cele două echipe s-a disputat spre finalul sezonului trecut, în Ghencea, şi s-a terminat la egalitate, 1-1. Marcatorul de atunci al bănăţenilor, Gigel Bucur, speră şi acum într-un rezultat pozitiv al echipei sale: "Cu Steaua va fi foarte greu, însă noi, în general, ne-am descurcat foarte bine cu echipele mari, mai puţin în ultima etapă, cu Dinamo". Şi preşedintele comitetului director al formaţiei timişorene, Gheorghe Chivorchian, ar vrea ca "roş-albaştrii" să continue şirul partidelor fără victorie. "În Ghencea nu ne va fi deloc uşor, însă noi încercăm să adunăm puncte cât mai multe, pentru că avem mare nevoie de ele. Întâlnim o echipă care joacă în Liga Campionilor, iar noi ne dorim să ajungem acolo. Sper ca şi după meciul cu noi Steaua să rămână fără victorie", a spus Chivorchian.

×
Subiecte în articol: sport steaua