x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Nu merg in Moldova

Steaua - Nu merg in Moldova

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    01 Feb 2007   •   00:00
Steaua  -  Nu merg in Moldova

Stadionul din Chisinau nu corespunde din punct de vedere tehnic. Programat la 7 februarie, meciul de verificare dintre nationala Moldovei si Steaua nu se va mai disputa. Ros-albastrii cerusera ieri ca partida sa aiba loc la Chisinau, in loc de Tiraspol, asa cum fusese stabilit initial, dar Stadionul Zimbru nu poate gazdui meciul.

Dorind ca intalnirea sa se dispute, Federatia Moldoveana a remis un fax pe adresa clubului Zimbru Chisinau, solicitand punerea la dispozitie a arenei. Numai ca oficialii gruparii respective au informat forul din Capitala ca, din cauza unor probleme legate de sistemul de incalzire a vestiarelor, stadionul nu poate gazdui confruntarea. Unul dintre motivele pentru care Steaua n-a dorit sa joace la Tiraspol l-a reprezentat si teama de posibilele accidentari care ar fi putut aparea pe gazonul sintetic al Stadionului Serif.

EXPLICATII. "Am in fata hartia de la inginerul-sef care se ocupa de lucrarile de la stadion, in care scrie ca meciul nu se poate disputa la 7 februarie din motive tehnice. Sunt probleme la cazangerie si tocmai din acest motiv clubul nostru nu-si prevazuse nici un meci", a declarat Zinaida Jioara, purtatorul de cuvant al clubului Zimbru Chisinau.

Conducerea Stelei a remis ieri, pe site-ul oficial, un comunicat de presa prin care doreste sa lamureasca situatia: "Cu toate ca prognozele meteo pentru saptamana viitoare aratau temperaturi in jur de 0 grade Celsius la Chisinau, Federatia Moldoveneasca de Fotbal a refuzat in permanenta ca meciul amical sa se dispute la Chisinau, invocand conditiile meteo nefavorabile. Conducerea FC Steaua a contactat clubul Zimbru Chisinau pentru perfectarea unei partide amicale pe Stadionul Zimbru, dotat cu instalatie de incalzire". La 5 februarie, Zimbru pleaca intr-un cantonament la Antalya, astfel ca nu poate onora meciul.

PACIFISTI. Ofiterul de presa al Federatiei Moldovene de Fotbal, Vasile Vatamanu, a incercat sa aplaneze un posibil conflict: "Am confectionat deja biletele de intrare, stabiliseram preturile si platisem biletele de avion pentru jucatorii din strainatate. Cu toate acestea, noi vrem sa fim pacifisti, nu vrem scandal".
Stadion marit
Miercuri au sosit la Stadionul Steaua expertii germani care au creat proiectul pentru modernizarea arenei Olympiastadion din Berlin. Ei vor pune in aplicare planul de modernizare a Stadionului Steaua, care are ca principal obiectiv marirea capacitatii. "Acestia cunosc foarte bine cerintele UEFA si FIFA si au fost propuse doua variante: marirea capacitatii la 45.000 de locuri sau la 60.000 de locuri. S-a discutat la nivel de proiect general. Ramane sa vedem daca este posibil sa adaugam doua inele ca sa ajungem la 60.000 de locuri. Au fost intrebati daca pe perioada executiei lucrarii se poate juca pe stadion, iar raspunsul a fost ca o sa fie ceva mai greu pentru ei, dar se poate desfasura competitia", a spus directorul executiv al Stelei, Valeriu Argaseala, pentru Stirile sportive ale Antenei 1. "Urmeaza sa fiu si eu de acord cu proiectul prezentat, iar apoi, domnul ministru Frunzaverde sa ne permita sa incepem lucrarile", a declarat ieri patronul Stelei, Gigi Becali.
"La Tiraspol sunt conditii"
Referindu-se la refuzul Stelei de a face deplasarea la Tiraspol, pentru meciul cu echipa nationala a Moldovei, presedintele FRF, Mircea Sandu, a spus: "La Tiraspol au jucat si Olanda, si Germania, au fost meciuri oficiale, asa ca nu vad care ar putea fi problema, pentru ca acolo sunt conditii bune. Este o chestiune care priveste Federatia Moldoveneasca. Nu avem cum sa ne implicam. Actiunea noastra, meciul de tineret, se va juca acolo".
Brazilianul-fantoma
Anuntat chiar si de patronul Stelei, Gigi Becali, transferul mijlocasului brazilian Rogerio Miranda Silva "Rogerinho" (foto) de la Figueirense pare sa nu fi fost niciodata o realitate. Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a infirmat ieri transferul. "Rogerinho nu a fost si nu este in atentia Stelei. Este adevarat ca urmarim un mijlocas brazilian foarte valoros, suntem in discutii avansate pentru a-l transfera, dar in nici un caz nu este vorba de Rogerinho, asa cum a vehiculat o parte a presei", a spus Stoica pentru site-ul oficial al ros-albastrilor. Chiar daca Steaua va achizitiona un jucator brazilian, acesta nu mai poate fi trecut pe lista pentru Cupa UEFA, care a avut ca termen limita ziua de ieri, ora 0:00.

×
Subiecte în articol: sport steaua chisinau stelei meciul