x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport “Steaua să joace în Ligă”

“Steaua să joace în Ligă”

de Daniel Stan    |    09 Iun 2008   •   00:00
 “Steaua să joace în Ligă”

Preşedintele FRF a insistat la FIFA şi la UEFA ca gruparea din Ghencea să-şi poată juca şansele de accedere în grupele Ligii Campionilor, în ciuda depunctării în “cazul valiza”.

Preşedintele FRF a insistat la FIFA şi la UEFA ca gruparea din Ghencea să-şi poată juca şansele de accedere în grupele Ligii Campionilor, în ciuda depunctării în “cazul valiza”.

 
România riscă să rămînă doar cu CFR Cluj direct în grupele Ligii Campionilor, după ce Comisia de Disciplină a FRF a sacţionat Steaua pentru corupţie, după scandalul “valiza” cu bani din ultima etapă a sezonului trecut.

 
AJUTOR. Preşedintele UEFA, Michel Platini, susţine că nu va avea milă în acest caz: “Nu contează despre ce echipă este vorba. Porto şi ŢSKA Sofia au fost deja excluse din Ligă pentru problemele interne. Am auzit de Steaua, am dosarul lor. Nu vom ierta pe nimeni”. În ajutorul grupării din Ghencea a sărit preşedintele FRF, Mircea Sandu, după ce şi directorul general, Ionuţ Lupescu, a  cerut clemenţa forului european. “Am făcut toate demersurile ca Steaua să nu fie exclusă, pentru că, în acest caz, nu a fost vorba de corupţie”, a declarat “Naşu’”. Şeful federaţiei a avertizat referitor la viitor: “Numai că, la anul, dacă va fi cazul, echipele vor fi retrogradate. Nu-mi doresc decît ca steliştii de la echipa naţională să nu fie afectaţi şi, din ce am văzut, sunt concentraţi pe EURO şi liniştiţi”.

 
OPTIMIŞTI. La rîndul său, patronul Stelei, Gigi Becali, acuză comisiile federale şi este convins că “roş-albaştrii” vor rămîne în Ligă: “Problema mea nu mai este în Europa. A dus Ionuţ Lupescu acolo un raport şi au spus că nu este vorba de corupţie. La noi este problema, că o să se spună să se judece după re­gulamentul intern. Dar o să mergem acum la Curtea de Apel şi o să ne dea dreptate. La Disciplină sînt unii care habar nu au şi m-au  judecat fără probe, au făcut totul din răutate”. La fel de optimist este şi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir: “Nu sînt de acord cu decizia Comisiei de Disciplină în cazul Stelei şi sînt convins că va evolua în preliminariile Ligii Campionilor. Gigi Becali nu trebuie pedepsit, el nu a dat bani pentru corupţie. În Europa se poate, la noi, nu. Noi nu sîntem mai catolici decît Papa”. Referitor la posibila implicare a Rapidului, Dragomir a negat: “Nu pot să cred că George Copos şi Taher au avut vreun amestec în acest caz”.


Încrezător

“Mi se pare corect ce spune domnul Michel Platini, dar nu este cazul Stelei. Nu avem de ce să ne temem, nu s-a încălcat nici un regulament. Nu pot spune decît că sîntem judecaţi în afara regulamentelor, cu nerespectarea procedurilor normale. Cine greşeşte să plătească, dar noi nu am greşit”
Valeriu Argăseală, preşedinte Steaua

×
Subiecte în articol: sport