x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Toate tunurile spre Gorica

Steaua - Toate tunurile spre Gorica

de Mihai Igirosanu    |    13 Iul 2006   •   00:00
Steaua - Toate tunurile spre Gorica

Dupa prima mansa din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor se poate spune ca adversarul ros-albastrilor din runda secunda este campioana Sloveniei, Gorica, care a invins miercuri seara cu 3-1 in Irlanda de Nord, pe Linfield.

Daca in returul confruntarii dintre sloveni si nord-irlandezi, programat miercurea viitoare, nu se va petrece un miracol, Steaua si Gorica se vor intalni in turul 2 preliminar, la 25 iulie, la ora 20:00, primul meci fiind programat la Bucuresti.

COSMAR. La meciul de miercuri seara, dintre Linfield si Gorica, disputat pe stadionul Windsor Park in prezenta a circa 1.500 de spectatori, a fost prezent si un "spion" stelist, antrenorul secund Catalin Necula. Partida si calificarea au fost transate, practic, in minutul 27, cand slovenii conduceau deja cu 2-0, prin "dubla" atacantului Enes Demirovici. In urma cu noua ani, acelasi jucator semna, printr-un gol marcat in ultimele secunde, eliminarea din Cupa UEFA a Otelului Galati, echipa condusa atunci de actualul manager general al Stelei, Mihai Stoica. In Irlanda de Nord, antrenorul celor de la Gorica, Pavel Pinii a utilizat urmatoarea formula: Pirih - Srebrnic (’84 Jogan), Pitamic (’63 Nikolici), Suler - Kovacevici, Dedici, Jokici, Ziveci - Sturm (’75 Rexhaj), Burgici, Demirovici. De remarcat ca Linfield a beneficiat de doua penalty-uri, primul fiind ratat in prima repriza, iar cel de-al doilea fiind transformat in minutul 58 de catre Dickson. Al treilea gol al celor de la Gorica a fost reusit de Sturm, in minutul 66.

PREGATIRE. Stelistii si-au aflat viitorul adversar in cantonamentul din Olanda, de la Mierlo, acolo unde aseara au disputat un meci amical cu turcii de la Rizespor. Antrenorul Cosmin Olaroiu, care aseara a primit si toate datele despre Gorica de la secundul Necula, nu i-a putut folosi pe capitanul Radoi (accidentat) si pe israelianul Saban, inca nepus la punct cu pregatirea fizica. In afara acestui joc, ros-albastrii mai au programate alte doua partide de verificare, cu o echipa de amatori belgiana si, la 18 iulie, cu echipa olandeza NAC Breda.

RESPECT
"Sunt doua echipe care se cunosc, s-au intalnit si anul trecut. Ii respectam, slovenii au crescut mult in ultimii ani, dar Steaua este un nume care se respecta la fel de mult."
Cosmin Olaroiu

PRECEDENT
Steaua si Gorica s-au intalnit si anul trecut, intr-un meci amical disputat in Cipru, acolo unde cele doua formatii isi efectuau stagiile de pregatire. Antrenati atunci de Oleg Protasov, ros-albastrii s-au impus cu 2-1, prin golurile marcate de Lovin (’78) si Dinita (’89). Slovenii au deschis scorul prin Kovacevic, in minutul 35. Partida de atunci a fost controlata autoritar de campioana Romaniei, care in afara celor doua goluri si a altor ocazii importante a mai ratat si un penalty, iar in echipa slovena au evoluat sapte jucatori care vor fi pe teren si in dubla mansa de la sfarsitul lunii. Echipa din Gorica este patronata de una dintre cele mai importante retele de cazinouri din estul Europei, HIT.
×
Subiecte în articol: sport gorica