x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Zenga, demis

Steaua - Zenga, demis

19 Mai 2005   •   00:00

Dupa rezultatele slabe din ultima perioada ale echipei, Gigi Becali l-a demis ieri pe Walter Zenga, numindu-l antrenor interimar pe Dumitru Dumitriu, care a condus ieri primul antrenament.



  • de FLORIN GONGU, MIHAI IGIROSANU
  • SPORT

  • SACRIFICAT. Conform patronului, "Walter Zenga a fost sacrificat pentru binele echipei"
    La o zi dupa infrangerea din "Cotroceni", 0-1 cu FC National, in Ghencea s-a produs cutremurul. Gigi Becali a decis sa-l demita pe Walter Zenga. Conducerea interimara va fi asigurata de Dumitru Dumitriu, antrenor principal.

    Ieri, la Hotelul Marriott, Gigi Becali a anuntat ca Walter Zenga nu mai este antrenorul Stelei. "Am discutat cu Walter si am stabilit ca asa este mai bine pentru echipa", a declarat patronul Stelei. Decizia nu a picat bine fanilor, care cer tot mai insistent demisia intregii conduceri administrative a echipei, in frunte cu Gigi Becali.

    INTERIMAT. In cele trei etape care au mai ramas pana la finalul campionatului, pe banca tehnica a ros-albastrilor va sta Dumitru Dumitriu, care se ocupa in cadrul clubului cu descoperirea de talente sportive. Din cei doi antrenori secunzi pe care ii avea Zenga va ramane doar Dorinel Munteanu, italianul Massimo Pedrazzini prezentandu-si si el demisia. Alaturi de ei, in colectivul tehnic au mai fost cooptati si jucatorii Mirel Radoi si Florentin Dumitru. Titi Dumitriu a condus ieri, dupa ora 18:00, antrenamentul echipei.

    VARIANTE. In paralel, liderii din Ghencea au inceput negocierile pentru noul antrenor care va pregati echipa in sezonul urmator. Primul tehnician contactat de patronul Gigi Becali a fost Marius Lacatus, omul cel mai dorit de suporteri si recomandat chiar de selectionerul Victor Piturca. Cele mai mari sanse de a prelua Steaua le au Lacatus si Dan Petrescu.

    PALMARESUL LUI TITI
    Dumitru Dumitriu (foto) este autorul ultimelor mari performante ale Stelei pe plan international. In cele trei sezoane petrecute in Ghencea, intre 1994 si 1997, Dumitriu a obtinut trei titluri de campion. Mai mult, el a reusit sa califice echipa de trei ori consecutiv in grupele Ligii Campionilor. In cariera sa, Titi Dumitriu a mai antrenat pe AEK Atena, echipa la care a obtinut cateva rezultate notabile. In tara, el a mai trecut pe la Rocar, "Poli" AEK, Otelul, FCM Bacau si FC Oradea, fara a avea vreo performanta demna de remarcat.

    OPTIMIST
    Programat, initial, pentru ora 16:00, antrenamentul de ieri al Stelei a inceput dupa ora 17:00. Patronul Gigi Becali a venit personal la stadion pentru a-l prezenta jucatorilor pe Dumitru Dumitriu. "Steaua ia campionatul. Desi respect Bacaul, Brasovul si Timisoara, Steaua va lua 9 puncte", a spus Dumitriu. El a precizat ca nu se astepta sa fie numit, cu trei etape inainte de finalul campionatului. "Suntem pe primul loc, cu un punct avans, sunt obligat si suntem obligati sa terminam campionatul asa", a completat tehnicianul.

    INTARZIAT
    Programat, initial, pentru ora 16:00, antrenamentul de ieri al Stelei a inceput dupa ora 18:00. Patronul Gigi Becali a venit personal la stadion pentru a-l prezenta jucatorilor pe Dumitru Dumitriu, care a aflat cu intarziere despre numirea sa in noua functie: "Eu nu am fost anuntat ca sunt interimar la Steaua sau altceva. Nu m-a contactat nimeni din conducerea clubului", a spus Dumitriu. "Daca mi se va propune, bineinteles ca voi accepta. Cine ar refuza?", a precizat tehnicianul. Fotbalistii nu au vrut sa comenteze.

    REACTIE
    "Ideea mi-a dat-o chiar Walter Zenga dupa meciul cu Otelul Galati, cand a spus ca ar renunta daca asta ar face bine echipei. Ne-am despartit prieteni si i-am spus sa-si calculeze cat are de primit, pentru ca ii voi plati pana la ultimul cent. M-a mai rugat sa-l mai las inca trei saptamani in locuinta sa. Roberto Landi putea sa-l lase sa castige, pentru ca sunt prieteni si Zenga l-a adus din Italia. Daca acest campionat se desfasura corect, mai ziceam sa joace corect, dar asa...", a declarat Gigi Becali. (Ionut Paduraru)
    ×