x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

10 Noi 2009   •   00:00

10 octombrie 2009



ŞAH LA PARLAMENT
Astăzi, de la ora 14:00, va avea loc la Palatul Parlamentului deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Şah Bucureşti, competiţia e dedicată copiilor şi juniorilor. Festivalul cuprinde patru turnee: unul închis pentru 12 juniori sub 20 de ani din 8 ţări (Grecia, Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Moldova, Ucraina şi România) în perioada 10-18 noiembrie, un open de copii şi juniori (21-28 noiembrie), unul de şah activ (29 noiembrie-1 decembrie) şi un simultan susţinut de campioni naţionali ai României în frunte cu Corina Peptan (1 decembrie). La competiţia de la Palatul Parlamentului vor participa peste 800 de şahişti.

ŞTEFAN RADU, LĂUDAT
Fundaşul lui Lazio, Ştefan Radu, a fost integralist în partida de pe teren propriu cu AC Milan, pierdută cu 1-2. Datasport.it l-a notat cu 6 pe român, ai cărui coechipieri au primit note între 4,5 şi 6,5. "Confirmă forma bună din ultimul timp, este greu de depăşit în zona sa", a notat calciomercato.it. "Prestaţie bună a fundaşului român. Mereu lucid şi atent, a făcut faţă atacurilor lui Pato şi Borriello", a scris şi tuttomercatoweb.com. Paul Codrea a jucat până în minutul 72 al partidei Genoa - Siena, scor 4-2. "A încercat să dea substanţă la mijlocul terenului, dar fără a reuşi", a scris calciomercato.it despre mijlocaşul român.

HULIGANISM ÎN SERBIA
Şaptesprezece suporteri ai echipei Partizan au fost arestaţi pentru vandalism duminică seară, după ce au devastat un bar. Incidentul a avut loc înaintea meciului disputat de formaţia din Belgrad în deplasare, în compania lui Metalac, din etapa a 11-a a campionatului Serbiei. Cei 17 fani au fost acuzaţi că au vandalizat un bar aflat în apropierea stadionului din localitatea Kragujevac. Tot duminică seară, suporterii lui Partizan Belgrad au fost implicaţi într-o altercaţie şi cu susţinătorii altei echipe din Kragujevac, Radnicki, în urma căreia o persoană a fost înjunghiată. Partizan Belgrad a învins-o pe Metalac cu scorul de 2-0.

LYON - MARSEILLE 5-5
Olympique Lyon şi Olympique Marseille au oferit un meci de infarct în derby-ul etapei a 13-a din Franţa, scor 5-5. La pauză a fost 2-2, după golurile lui Pjanic ('3) şi Govou ('14), respectiv S. Diawara ('11) şi Cheyrou ('44). La reluare, Marseille s-a distanţat la 4-2 prin reuşitele lui B. Kone ('47) şi Brandao ('80), dar gazdele au întors scorul după golurile lui Lisandro Lopez ('81, '83-pen.) şi Bastos ('90). Oaspeţii au egalat în minutul 93, după autogolul lui Toulalan. Lyon se află pe locul secund în Franţa, cu 25 de puncte, unul mai puţin decât liderul Bordeaux. Pe locul trei se află echipa lui Daniel Niculae, Auxerre (23p).

×
Subiecte în articol: sport