x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

12 Noi 2009   •   00:00

12 noiembrie 2009



SUSPENDARE PE VIAŢĂ
Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis suspendarea pe viaţă a atletei turce Sureyya Ayhan, fostă campioană europeană la 1.500 m, care a fost depistată pozitiv de două ori în decurs de trei ani. Totodată, TAS a ridicat suspendarea pe doi ani a antrenorului şi soţului sportivei, Yucel Kop, deoarece nu s-a dovedit că acesta ar fi încălcat regulamentele privind dopajul. Ayhan a fost suspendată prima oară în 2004, pentru că nu s-a prezentat la un control antidoping, pe când se antrena în Germania pentru JO de la Atena. În august 2007, ea a fost depistată pozitiv la un control efectuat în SUA, unde se pregătea în vederea JO de la Beijing.

CONCEICAO RĂMÂNE
După o vizită de două zile în Portugalia, antrenorul Antonio Conceicao s-a întors la Cluj, iar ieri dimineaţă a condus antrenamentul CFR-ului. Tehnicianul nu a vrut să comenteze zvonurile potrivit cărora va fi demis, locul său urmând să fie luat de italianul Andrea Mandorlini. "Nu trebuie să mă întrebaţi pe mine despre aceste aspecte. Nu sunt în măsură să comentez. Vorbiţi cu cei care iau deciziile", a declarat portughezul. Mandorlini, fost antrenor la Triestina, Spezia, Vicenza, Atalanta, Bologna, Padova, Siena sau Sassuolo, s-a aflat marţi la Cluj, unde a negociat preluarea echipei, el părăsind oraşul în cursul aceleiaşi zile.

MECI ANIVERSAR

Rugbyştii români Sorin Socol, Alexandru Manta şi Ionuţ Dimofte vor participa sâmbătă, la Bruxelles, la un meci demonstrativ prilejuit de împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Europene de Rugby. Partida va opune o selecţionată europeană contra celor de la Barbarians Franţa. La Bruxelles va avea loc şi Congresul FIRA, la care va participa şi preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache. Mâine, la Piacenza, naţionala României va disputa un meci de verificare în compania Italiei A. Printre jucătorii convocaţi pentru această partidă se numără Toderaşc, Florea, Tincu, Toniţa, Petrichei, Petre şi Dumitraş.

NUME NOI LA TINERET
Selecţionerul naţionalei U21 a României, Emil Săndoi, l-a convocat de urgenţă pentru meciul cu Letonia pe Ionuţ Negru, de la Oţelul Galaţi, în locul colegului său de club, Laurenţiu Iorga, care s-a accidentat la antrenamentul de marţi. La lot a fost chemat şi Călin Cristea, de la Unirea Alba-Iulia, pentru a-i înlocui pe accidentaţii Gabriel Torje şi Marius Alexe. Partida România - Letonia, din Grupa 1 a preliminariilor CE din 2011, se va disputa sâmbătă, de la ora 15:00, la Buzău. În tur, echipa Letoniei a câştigat cu 5-1. În clasamentul grupei România ocupă locul 2, cu 15 puncte, la egalitate cu Rusia, dar cu un golaveraj inferior.

×
Subiecte în articol: sport