x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

16 Noi 2009   •   00:00

16 noiembrie 2009



ÎNFRĂNGERE LA RUGBY
Reprezentativa de rugby a României a fost învinsă cu 33-6 de selecţionata A a Italiei, într-un meci test disputat la Piacenza. Punctele echipei noastre au fost reuşite de Florin Vlaicu, prin două lovituri de penalitate. "Principalele motive ale înfrângerii au fost indisciplina tactică şi individualismul. Prea puţin din ce s-a lucrat la antrenamente s-a transpus pe teren. Ne pregătim pentru la primăvară, când avem nevoie de cel puţin patru victorii din cele cinci meciuri din Cupa Europeană a Naţiunilor", a declarat antrenorul federal Daniel Mitrea. Următoarea partidă a "stejarilor" va avea loc la 28 noiembrie, cu naţionala statului Fiji.

ŞAH LA PARLAMENT
Palatul Parlamentului găzduieşte în aceste zile prima ediţie a Festivalului Internaţional de Şah Bucureşti. În turneul de juniori, la care participă 12 jucători din cinci ţări, după trei runde conduce Teodora Trăistaru, urmată de Adam Feher (Ungaria), Tiberiu Georgescu şi de Enchev Ivajlo (Bulgaria), toţi cu câte 2,5 puncte. Turneul se va încheia la 18 noiembrie, dar festivalul va continua cu un open internaţional de copii şi juniori (21-28 noiembrie) şi cu un turneu de şah activ (29 noiembrie-1 decembrie). Festivalul se va încheia cu un simultan de şah susţinut de multiplele campioane naţionale Corina Peptan şi Cristina Foişor.

GABI SZABO, SĂRBĂTORITĂ
Fosta atletă Gabriela Szabo a sărbătorit ieri împlinirea a 34 de ani, într-un eveniment care a avut loc la Opera Naţională Bucureşti. De asemenea, "Gala Aniversară 10 ani" a marchat şi scurgerea unui deceniu de când Szabo a primit titlul de "Cea mai bună sportivă a lumii", singurul din istoria atletismului românesc. Principalul eveniment al galei a fost spectacolul Simfonia Fantastică, în coregrafia lui Gigi Căciuleanu, avându-l ca prim dansator pe Răzvan Mazilu. Gabriela Szabo a câştigat în carieră trei titluri mondiale, unul olimpic la 5.000 de metri la JO de la Sydney 2000 şi este deţinătoarea recordului european la 3.000 de metri.

MITICĂ SE REALEGE

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, este singurul candidat pentru şefia forului pe care îl conduce la alegerile care vor avea loc azi. "Chiar dacă sunt singur în cursă, tot e competiţie la alegeri. Păi, eu fug cu mine de nu mă văd. Alerg singur şi s-ar putea să ies pe locul doi", glumeşte Mitică. Adunarea Generală ordinară de alegeri a LPF va avea loc de la ora 11:00, la sediul Ligii. Preşedintele LPF va fi ales pentru un mandat de patru ani. "Ce am în plan e secret şi o să spun după ce voi fi ales. Dacă aş zice înainte, i-aş deranja pe votanţii mei. Nu o să schimb nimic, schimbările astea nu prea sunt bune", a completat Dragomir.

×
Subiecte în articol: sport