x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

17 Noi 2009   •   00:00

17 noiembrie 2009



MORT LA 31 DE ANI
Internaţionalul mexican Antonio de Nigris, de la echipa greacă Larissa, a încetat din viaţă în urma unui atac de cord. Fotbalistul de 31 de ani a acuzat dureri în noaptea de duminică spre luni, fiind transportat la spital, unde s-a constatat decesul. "Toată lumea de la club plânge după tragica pierdere a lui Antonio. Conducerea, echipa tehnică şi jucătorii îşi exprimă condoleanţele faţă de soţia sa, Sonia, şi faţă de fetiţa sa de 5 ani, Miranda", se arată într-un comunicat al clubului. De 16 ori selecţionat în naţionala Mexicului, De Negris venise la Larissa în luna august. El a mai jucat, printre altele, la Ankaraspor şi Ankaragücü.  

ELVEŢIA, CAMPIOANĂ
Campionatul Mondial de fotbal rezervat juniorilor sub 17 ani, desfăşurat în Nigeria, s-a încheiat cu victoria echipei Elveţiei, care în finală a învins cu 1-0 reprezentativa ţării-gazdă. Unicul gol al meciului a fost marcat de Seferovic, în minutul 63. Prezentă pentru prima oară la un turneu final la această categorie de vârstă, Elveţia a avut un parcurs de excepţie, reuşind să elimine echipe mai bine cotate, precum Brazilia, Germania şi Italia. Câştigătoare în 1985, 1993 şi 2007, Nigeria a ratat şansa de a deveni cea mai titrată naţională la acest nivel. Medalia de bronz a revenit Spaniei, care în finala mică a învins cu 1-0 Columbia.

HANDBAL
Echipa masculină de handbal HCM Constanţa a suferit a doua înfrângere pe teren propriu în grupa A a Ligii Campionilor, 22-28 cu Chekhovskie Medvedi (Rusia), dar păstrează în continuare şanse de calificare în optimi. După cinci etape, clasamentul grupei arată astfel: 1. Montpellier 8p, 2. Valladolid 7p, 3. Chekhovskie 6p, 4. HCM 6p, 5. Pick Szeged 3 p, 6. PAOK Salonic 0p. Joi, constănţenii joacă în deplasare returul cu Chekhovskie, restul partidelor urmând să se dispute anul viitor. În Cupa EHF, UCM Reşiţa a fost învinsă în deplasare, scor 32-28, de RK Trimotebnje (Slovenia), în prima manşă din turul 3. Returul este programat sâmbătă.

ARBITREAZĂ ÎN EUROPA
Centralul Alexandru Tudor a fost delegat la meciul Salzburg - Lazio Roma, în timp ce Cristian Balaj va conduce partida Fulham - ŢSKA Sofia, ambele din etapa a 5-a a grupelor Europa League. Tudor va fi ajutat la cele două linii de Cristian Nica şi de Aurel Oniţa, asistenţi adiţionali fiind Ovidiu Haţegan şi Marius Avram, iar rezervă, Radu Petrescu. Partida Salzburg - Lazio se va disputa la 2 decembrie. O zi mai târziu, Cristian Balaj va arbitra meciul Fulham - ŢSKA Sofia, din brigadă urmând să mai facă parte Adrian Vidan, Zoltan Szekely (la linie), Augustus Constantin, Istvan Kovacs (asistenţi adiţionali) şi Mugurel Drăgănescu (rezervă).

×
Subiecte în articol: sport