x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

19 Noi 2009   •   00:00

19 noiembrie 2009



DRĂGULESCU, LA CATEDRĂ
Dublul campion mondial la gimnastică Marian Drăgulescu a ţinut ieri o oră de educaţie fizică la Liceul "Constantin Brâncoveanu" din Bucureşti, în cadrul campaniei "Sport cu campionii". Gimnastul i-a pus pe elevi să facă exerciţii de încălzire, după care a făcut o demonstraţie executând două sărituri pe spate. "M-am simţit relaxat printre elevi şi mi-am adus aminte de orele de sport din liceu. Îmi plăcea să joc fotbal, baschet sau orice altceva decât gimnastică", a declarat Drăgulescu. În cadrul campaniei "Sport cu campionii" a Liceului "Constantin Brâncoveanu" vor mai susţine ore Gabriela Szabo, Octavian Bellu şi Răzvan Lucescu.

AFARĂ DIN EUROPA
Echipa de fotbal Dinamo Zagreb, care a fost penalizată cu trei puncte după incidentele provocate de suporteri înaintea meciului cu FC Timişoara, disputat la 1 octombrie, în Europa League, riscă să fie exclusă din competiţiile continentale. Mâine, la Nyon, UEFA va judeca apelul depus de Dinamo, dar şi pe cel al inspectorilor forului european. Croaţii se tem că ar putea fi sancţionaţi pe o perioadă nedeterminată şi se apără spunând că nu au cum să-i oprească pe fanii violenţi, care călătoresc în străinătate pe cont propriu. Cum Dinamo Zagreb este matematic eliminată din Europa League în acest sezon, excluderea ar putea fi aplicată din 2010.

NAŢIONALA, DESFIINŢATĂ

Echipa de fotbal a statului Guineea a fost desfiinţată de ministrul Sportului din această ţară, Fodeba Isto Keira, după ce a ratat calificarea atât la Campionatul Mondial din 2010, cât şi la Cupa Africii pe Naţiuni. "Echipa naţională de fotbal a Guineei este dizolvată pentru lipsă de performanţă şi indisciplină", a precizat ministrul Keira, care a mai anunţat că întregul staff tehnic a fost demis. Guineea a ocupat ultimul loc în grupa E a preliminariilor CM, după Coasta de Fildeş, Burkina Faso şi Malawi. Aceste trei echipe s-au calificat la CAN 2010, prima dintre ele urmând să joace şi la turneul final al  Campionatului Mondial.

ULTIMA VERIFICARE
Naţionala feminină de handbal a României pleacă astăzi în Norvegia, unde va participa la Mobelringen Cup, ultimul turneu de verificare înaintea CM din China (5-20 decembrie). La această competiţie, România va întâlni echipele Croaţiei (vineri), Norvegiei (sâmbătă) şi Rusiei (duminică). Lotul tricolor cuprinde următoarele jucătoare: Paula Ungureanu, Florentina Stanciu, Mihaela Smedescu - portari, Cristina Vărzaru, Ada Nechita, Iulia Puşcaşu, Ramona Maier, Ionela Stanca, Oana Manea, Florina Bârsan, Cristina Neagu, Ada Moldovan, Narcisa Lecuşanu, Adina Meiroşu, Clara Vădineanu şi Mihaela Tivadar - jucătoare de câmp.

×
Subiecte în articol: sport