x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

21 Noi 2009   •   00:00

21 noiembrie 2009



LOCUL 32 LA FIFA
Echipa de fotbal a României a urcat patru poziţii, de pe locul 36 pe locul 32, în clasamentul FIFA-Coca Cola dat publicităţii ieri, după ce în luna precedentă avusese cea mai slabă clasare de când este întocmită această ierarhie. România are 763 de puncte, cu 17 mai puţine decât Norvegia, clasată pe poziţia 31, dar cu 4 mai multe decât Slovacia, aflată pe locul 33. Noul lider al clasamentului FIFA este Spania, cu 1.622 de puncte, care este urmată de Brazilia, cu 1.592 de puncte, şi de Olanda, cu 1.279 de puncte. Singura echipă din plutonul fruntaş care nu s-a calificat la Cupa Mondială din Africa de Sud este Croaţia, care ocupă locul 10.

HCM, UN NOU EŞEC
Echipa masculină de handbal HCM Constanţa a fost învinsă cu scorul de 37-32, în deplasare, de formaţia rusă Chekhovskie Medvedi, într-un meci din Grupa A a Ligii Campionilor. Autor a nouă goluri, Laurenţiu Toma a trecut pe primul loc în clasamentul golgeterilor competiţiei, cu 41 de reuşite. HCM continuă să ocupe locul 4 în clasamentul grupei, cu 6 puncte, fiind precedată de Montpellier şi Chekhovskie, cu câte 8 puncte, şi de Valladolid, cu 6 puncte. Pe locul 5 se află Pick Szeged, cu 3 puncte. Primele patru clasate se califică în optimi. Următorul meci al constănţenilor se va disputa la 14 februarie, în deplasare, cu Montpellier.

DERBY-UL UCRAINEI

Derby-ul Dinamo Kiev - Şahtior Doneţk, programat mâine, din etapa a 13-a a campionatului Ucrainei, poate fi considerat şi un duel între românii Tiberiu Ghioane, de la gazde, şi Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ, de la oaspeţi. Dacă în campionat Dinamo este lider, având 4 puncte peste marea rivală, Şahtior a câştigat meciul direct din Cupă. "Dacă învingem, relansăm campionatul! În Ucraina, aceste meciuri sunt cele mai aşteptate, cele care contează cu adevărat pentru fani, jucători, antrenori şi conducători. M-am întâlnit cu Tibi Ghioane la lot, la ultima convocare, dar nu ne-am tachinat", a declarat Raţ pentru site-ul echipei din Doneţk.

ÎNFRĂNGERE CU RUSIA

Naţionala de handbal a României a pierdut ieri cu scorul de 31-33 (16-19) meciul cu Rusia de la Mobelringen Cup, ultimul turneu de pregătire dinaintea Campionatului Mondial. Astăzi, echipa antrenată de Radu Voina va juca contra gazdei turneului, Norvegia, de la ora 17:15 (Digi Sport), iar mâine, în ultima zi a competiţiei, va întâlni Croaţia, de la ora 18:00 (Digi Sport). Înaintea Campionatului Mondial din China, care se va desfăşura în perioada 5-20 decembrie, tricolorele vor mai juca două meciuri de pregătire, miercuri şi joi, cu România B. Plecarea delegaţiei noastre spre China este programată pentru sâmbătă, 28 noiembrie.

×
Subiecte în articol: sport