x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

23 Noi 2009   •   00:00
DANIEL NICULAE, LIDER
Echipa Auxerre a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, pe AS Monaco şi a trecut pe primul loc în clasamentul campionatului Franţei, după disputarea a 13 etape. Atacantul Daniel Niculae a fost titular la gazde, a contribuit cu o pasă decisivă la golul de 2-0, fiind înlocuit de Oliech în minutul 90. Principalele candidate la titlu, Bordeaux şi Olympique Lyon, au făcut paşi greşiţi. Prima a fost învinsă acasă de Valenciennes, scor 0-1, iar cea de-a doua nu a obţinut decât un rezultat de egalitate, 1-1, pe terenul ultimei clasate, Grenoble. În clasament conduce Auxerre, cu 26 de puncte, urmată de Bordeaux şi Lyon cu câte 25 de puncte.

INTER, DE NEOPRIT
Echipa Inter Milano şi-a consolidat poziţia de lider în campionatul Italiei, după ce s-a impus cu scorul de 3-1 în meciul disputat în deplasare cu Bologna, din etapa a 13-a. La Inter, Cristian Chivu a fost integralist, el fiind folosit de Jose Mourinho pe postul de fundaş stânga. Fără Adrian Mutu, accidentat, Fiorentina şi-a arătat limitele, fiind învinsă în faţa propriilor suporteri de Parma, cu scorul de 3-2. În clasament, Inter conduce cu 32 de puncte, fiind urmată de Juventus Torino cu 24 de puncte, Parma cu 23 de puncte şi de AC Milan cu 22 de puncte. Juventus şi Milan au un meci mai puţin. Fiorentina a căzut pe locul 6, cu 21 de puncte.

LUCESCU, UMILIT
Dinamo Kiev a învins cu 3-0 pe Şahtior Doneţk, echipă antrenată de Mircea Lucescu, în derby-ul campionatului Ucrainei. La scorul de 0-0, în minutul 4, oaspeţii au ratat o lovitură de la 11 metri. La gazde, Tiberiu Ghioane a evoluat din minutul 72, iar la oaspeţi, Răzvan Raţ a fost titular, fiind înlocuit în minutul 62. "Îmi cer scuze suporterilor pentru evoluţia de azi. Sincer, îmi e ruşine.

N-am văzut niciodată echipa jucând atât de prost. Răspunderea înfrângerii îmi aparţine", a declarat după joc Mircea Lucescu. După disputarea a 13 etape, în clasament conduce Dinamo Kiev, cu 35 de puncte, în timp ce Şahtior a căzut pe locul 3, cu 28 de puncte..

EŞEC CU NORVEGIA
Naţionala feminină de handbal a României a suferit a doua înfrângere consecutivă în cadrul turneului Mobelringen Cup, fiind întrecută cu 34-31 de Norvegia. Cum cele două echipe fac parte din aceeaşi grupă la Campionatele Mondiale din China (5-20 decembrie), antrenorii Radu Voina şi Thorir Heorgeirsson au preferat să menajeze o parte dintre titulare. Golgetera meciului a fost Clara Vădineanu, autoare a 11 goluri. În prima zi, România a pierdut cu scorul de 33-31 meciul cu Rusia. Aseară, în ultimul meci al turneului, echipa noastră a întâlnit Croaţia. Până la plecarea în China, tricolorele mai au programate două jocuri, în compania României B.

×
Subiecte în articol: sport