x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

25 Noi 2009   •   00:00

25 noiembrie 2009



PARIURILE, SUB LUPĂ
Federaţia de Fotbal din Germania şi Liga Profesionistă de Fotbal au înfiinţat o comisie însărcinatată să ancheteze pariurile truncate, după dezvăluirea existenţei unei reţele care opera în nouă ţări europene. Astăzi, UEFA a convocat o reuniune de criză pe această temă. Campionatele din cel puţin nouă ţări - Germania, Belgia, Austria, Elveţia, Turcia, Croaţia, Ungaria, Slovenia şi Bosnia - sunt cercetate de Parchetul şi de Poliţia din Bochum pentru manipularea pariurilor sportive, în vizor aflându-se aproximativ 200 de meciuri, însă nici unul din primele ligi. De asemenea, sunt anchetate o sută de persoane, majoritatea din Kosovo.

WIGAN DĂ BANII ÎNAPOI

Jucătorii echipei engleze Wigan Athletic, care a suferit o înfrângere umilitoare în etapa a 13-a din Premier League, 1-9 cu Tottenham, le vor rambursa banii cheltuiţi pe bilete suporterilor care au făcut deplasarea la Londra, la acest meci. "Simţim că i-am dezamăgit profund pe fani. Datorăm acest gest pentru loialitatea lor extraordinară. Nu este nimic altceva de spus, doar că suntem jenaţi de prestaţia noastră. Nu am jucat la nivelul nostru şi le datorăm asta fanilor", a declarat căpitanul Mario Melchiot. Având cea mai slabă apărare din campionat (31 de goluri primite), Wigan este pe locul 15 în clasament, la 3 puncte de retrogradare.

DECESE ÎN SPORT

Marian Sinescu, fost portar la Universitatea Craiova şi la UTA, a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 44 de ani. Născut la 2 martie 1965, Sinescu suferea de mai mult timp de o formă avansată de cancer şi fusese externat la cerere zilele trecute. Un alt deces s-a produs la Philadelphia, unde boxerul mexican Francisco Rodriguez (25 de ani) a murit la două zile după meciul pentru titlul nord-american la categoria supercocoş, cu americanul Teon Kennedy. Rodriguez şi-a pierdut cunoştinţa din cauza loviturilor primite, a fost supus unei operaţii pe creier, dar nu şi-a mai revenit. După două zile, medicii au constatat decesul.

CONDAMNĂRI ÎN SERBIA

Doi oficiali ai Federaţiei Sârbe de Fotbal au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare şi la plata unei amenzi de de 310.000 de euro, fiind acuzaţi de fraudă şi de deturnare de fonduri, a anunţat presa de la Belgrad. Este vorba despre secretarul general al federaţiei, Munib Usanovic, şi de un alt oficial, Miodrag Kures, care au fost acuzaţi că nu au declarat la fisc o sumă totală de 150.000 de euro, între anii 2001 şi 2005. De asemenea, ei au fost găsiţi vinovaţi şi de deturnarea, în aceeaşi perioadă, a sumei de 167.000 de euro. Usanovic şi Kures au fost puşi sub acuzare de în 2007, după un control efectuat la Federaţia de Fotbal.

FRANCEZI ÎN GHENCEA
Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a declarat ieri că meciul din etapa a 15-a a Ligii I, dintre Steaua şi FC Vaslui, va fi condus de o brigadă din Franţa. "Steaua şi Vaslui au făcut cerere pentru arbitri străini încă de acum două săptămâni", a spus Avram, care nu a divulgat şi numele arbitrilor. Steaua - FC Vaslui se joacă duminică, în Ghencea.

×
Subiecte în articol: sport