x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

01 Dec 2009   •   00:00

1 decembrie 2009



ROMÂNIA, FAVORITĂ
Centrul echipei naţionale feminine de handbal a Norvegiei, Kristine Lunde-Borgersen, a declarat că principalele pretendente la câştigarea medaliei de aur la Campionatul Mondial din China (5-20 decembrie) sunt formaţiile României şi Rusiei. "Norvegia nu este favorită, ca să fiu sinceră. Accidentările au creat o incertitudine înaintea acestei competiţii. Deşi am învins România şi Rusia la Cupa Mobelringen, nu suntem favorite. Cele două echipe au prima şansă. România, în particular, este foarte puternică", a afirmat jucătoarea norvegiană. În schimb, la casele de pariuri, Norvegia este cotată cu prima şansă, urmată de Rusia şi de România.

IRLANDA VREA LA CM
Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a declarat că Irlanda a cerut extinderea la 33 a numărului de echipe participante la Cupa Mondială din 2010, pentru a putea fi prezentă la turneul final, după ce a fost dezavantajată în barajul cu Franţa. "M-am întâlnit cu o delegaţie irlandeză şi era normal să fie nemulţumiţi după ceea ce s-a întâmplat. Ştiau că nu se poate rejuca, nu au solicitat sancţiuni faţă de jucători sau arbitri şi au cerut să fie a 33-a echipă la Campionatul Mondial. Voi aduce acest lucru în atenţia Comitetului Executiv, nu ştiu ce se va întâmpla, dar dacă acceptăm trebuie să facem la fel şi cu Costa Rica", a spus Blatter.

GRATIS PENTRU COPII
Echipa austriacă Sturm Graz, care va întâlni joi pe Dinamo în Grupa F a Europa League, va sosi la Bucureşti miercuri la prânz, în aceeaşi zi la ora 19:00 fiind programat antrenamentul oficial, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare. Partida va începe la ora 22:05, iar biletele puse în vânzare de Clubul Dinamo au preţurile cuprinse între 100 de lei, cele de categoria VIP, şi 20 de lei, la cele două peluze. Copiii au acces gratuit numai însoţiţi de adulţi, iar elevii peste 14 ani, studenţii, femeile şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50% la Peluza I,
sector 35. Pentru abonaţi, biletele sunt mai ieftine cu 10%.

ŞAH
În cadrul Festivalului Internaţional de Şah Bucureşti, care a fost organizat în perioada 10 noiembrie-1 decembrie şi la care au participat peste 100 de sportivi, Corina Peptan va susţine un simultan astăzi, la Şcoala 20, din Sectorul 3. Peptan, care este campioană mondială de tineret şi Mare Maestru Internaţional, îi va avea alături pe Eduard Văleanu, actualul campion naţional, şi pe Cristina şi Veronica Foişor, maestru internaţional, respectiv maestru FIDE. După Elisabeta Polihroniade, Corina Peptan este considerată cea mai bună şahistă din România din toate timpurile, iar în acest moment se află printre primele opt şahiste din lume.

×
Subiecte în articol: sport