x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

07 Dec 2009   •   00:00

7 decembrie 2009



CHIVU, CRITICAT
Cu internaţionalul român Cristian Chivu titular, Inter Milano a fost învinsă în deplasare de Juventus Torino, cu scorul de 2-1, în derby-ul etapei a 15-a a campionatului Italiei. Chivu a jucat pe toată durata partidei în flancul stâng al apărării, evoluţia sa fiind criticată de presa peninsulară. "Chivu a jucat în nota echipei sale, adică mediocru spre slab. A avut mai multe ezitări în defensivă, iar în faza de atac nu a contat mai deloc", a notat cotidianul Corriere dello Sport. În ciuda acestui rezultat, Inter rămâne lider în Serie A cu 35 de puncte, fiind urmată de AC Milan cu 31 de puncte şi de Juventus Torino cu 30 de puncte.

CUPA DAVIS
Echipa de tenis a Spaniei a câştigat pentru a patra oară Cupa Davis, după ce a învins Cehia în finala disputată la Barcelona. După primele două zile, ibericii conduceau cu 3-0, astfel că ultimele două partide de simplu nu au mai putut influenţa scorul final. Punctele învingătorilor au fost obţinute de Rafael Nadal, 7-5, 6-0, 6-2 cu Tomas Berdych, David Ferrer, 1-6, 2-6, 6-4, 6-4, 8-6 cu Radek Stepanek, şi de dublul Feliciano Lopez/ Fernando Verdasco, 7-6, 7-5, 6-2 cu Radek Stepanek/ Tomas Berdych. Spania a devenit prima ţară care cucereşte de două ori consecutiv "Salatiera de argint", după Suedia, învingătoare în 1997 şi 1998.

GOL LA ANIVERSARE
Fostul dinamovist Ionel Dănciulescu a marcat un gol pentru Hercules Alicante, care a terminat la egalitate, 1-1, meciul din deplasare cu FC Cordoba, din etapa a 15-a a ligii secunde spaniole. Atacantul, care a împlinit ieri 33 de ani, a deschis scorul în minutul 12, cu un şut din interiorul careului, iar la pauză a fost înlocuit. Acesta a fost primul gol în campionat pentru Dănciulescu de la transferul său în Spania, după ce până acum înscrisese de două ori în Cupa Regelui. Hercules a trecut pe primul loc al clasamentului, cu 27 de puncte, fiind urmată la un punct de Cartagena şi de Real Sociedad, care au un meci mai puţin disputat.

BABBEL, DEMIS
Echipa germană VfB Stuttgart a rămas fără antrenor înaintea meciului de miercuri cu Unirea Urziceni, din Liga Campionilor. Conform publicaţiei Sport Bild, tehnicianul Markus Babbel a fost demis după rezultatul de egalitate, 1-1, cu Bochum, din etapa a 15-a a Bundesligii. Acest al 8-lea meci consecutiv fără victorie i-a înfuriat pe fanii lui VfB, care au luat cu asalt sediul clubului, poliţia fiind obligată să intervină cu gaze lacrimogene. În ultima etapă din grupa C, Unirea va juca la Stuttgart, fiindu-i suficient un rezultat de egalitate pentru a se califica, în premieră pentru România, în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

×
Subiecte în articol: sport