x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Străinii, altă piedică

Străinii, altă piedică

de Marius Mihalcea    |    12 Ian 2008   •   00:00
Străinii, altă piedică

După ce Dinamo a anunţat că se retrage din cursa pentru achiziţionarea lui Janos Szekely, giuleştenii au rămas să se bată pentru a obţine semnătura gălăţea­nului cu un club din Rusia şi cu unul din Italia.

După ce Dinamo a anunţat că se retrage din cursa pentru achiziţionarea lui Janos Szekely, giuleştenii au rămas să se bată pentru a obţine semnătura gălăţea­nului cu un club din Rusia şi cu unul din Italia.

Chiar dacă Rapid şi Oţelul nu au căzut deocamdată de acord asupra sumei ce ar urma să facă obiectul transferului lui Szekely, gruparea de sub Podul Grant are cele mai mari şanse să-şi asigure serviciile mijlocaşului, care a mărturisit deunăzi că preferă să îmbrace tricoul alb-vişiniu. “Mă onorează faptul că sunt în atenţia atâtor cluburi mari din România, dar pentru mine doar oferta Rapidului contează”, a spus jucătorul.

 

INDICII. “Chiar dacă o să analizez serios oferta din Rusia, despre care am înţeles că este serioasă, eu prefer să rămân în ţară, fiindcă aici o să fiu şi în atenţia echipei naţionale”, a mai spus gălăţeanul, care visează să fie inclus de selecţionerul Victor Piţurcă în lotul României pentru turneul final al CE din Austria şi Elveţia. Szekely este dorit în Giuleşti şi de Mircea Rednic, chiar dacă tehnicianul “alb-vişiniilor” afirmase la începutul campaniei de achiziţii că nu este interesat să transfere jucători români: “Janos Szekely, prin declaraţiile sale, a dat dovadă de mare ca­racter. Băiatul ştie ce vrea, iar eu îl doresc la Rapid, fiindcă îmi place foarte mult”. Totuşi, preşedintele Oţelului, Marius Stan, a spus ieri că Szekely va ajunge la un club din străinătate, nicidecum la Rapid: “Szekely este acum la noi, va pleca în pregătire cu Oţelul, iar cu Rapid nu o să mai apară nimic nou. Sincer, nu ne pasionează ce ne propune Rapidul, Janos o să plece sigur afară, pentru că, mai nou, a apărut pentru el şi o altă ofertă din Occident”. Gruparea din Occident la care face referire oficialul Oţelului este, potrivit unor surse neoficiale, o formaţie din Serie B din Italia, aceasta fiind dispusă să plătească în schimbul jucătorului cel puţin 1.500.000 de euro, cu jumătate de milion peste oferta Rapidului.

 

Salou, blocat de Mazilu

Transferul atacantului ghanez Ibrahim Salou, de la FC Bruges, a intrat în stand-by, venirea africanului, care are şi cetăţenie belgiană, în Giuleşti fiind condiţionată de plecarea lui Ionuţ Mazilu. “Aşteptăm să se rezolve situaţia lui Mazilu pentru a relua negocierile cu Bruges. Din câte ştiu, Mazilu are oferte, însă dacă cei din conducerea clubului nu vor da curs niciuneia dintre acestea, iar Ionuţ va rămâne la Rapid, achiziţionarea lui Salou nu se mai justifică, fiindcă nu aducem jucători doar de dragul de a transfera”, a confirmat antrenorul giuleştenilor, Mircea Rednic. Altfel, la Rio Maior, unde vor efectua primul stagiu de pregătire din intersezon, începând cu data de 20 ianuarie, jucătorii rapidişti vor beneficia de condiţiile moderne pe care le oferă “Centro Estagio e Formacao Desportiva”, acelaşi loc în care a stat cantonată reprezentativa Spaniei pe perioada CE 2004, din Portugalia.

Caracterizare

“Janos Szekely este unul dintre cei mai disciplinaţi şi serioşi jucători cu care am lucrat vreodată. Este un băiat cu foarte mult bun simţ, care dă totul pe teren. Mi-ar părea rău dacă nu l-aş mai avea la dispoziţie şi în retur, dar înţeleg foarte bine situaţia, fiindcă Oţelul nu stă pe roze cu banii”

Petre Grigoraş, antrenor Oţelul

marius.mihalcea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport szekely