x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Suedia - Danemarca? O rusine mondiala!

Suedia - Danemarca? O rusine mondiala!

24 Iun 2004   •   00:00

Euro vazut din Germania - MARCEL RADUCANU

Temerile mele s-au confirmat! Italia a plecat acasa, dar ce au facut Suedia si Danemarca inseamna orice altceva, numai fotbal nu! In Romania se spune blat, in Germania truc. Cele doua formatii nordice au trucat fotbalul, iar la un asemenea nivel, este o rusine mondiala! Personal, regret eliminarea uneia dintre favoritele mele, insa cu un antrenor ca Trapattoni nu se putea spera la mai mult. Acelasi catenaccio vechi de 100 de ani, fara nici un fel de idei. Italia a pierdut pe mana antrenorului. Cred ca a venit timpul sa lase locul altui tehnician, care sa vina cu idei noi.

Italienii au aratat multa teama, crispare, in timp ce Bulgaria a profitat din plin. Fara a mai avea ceva de pierdut, bulgarii au evoluat artagos, cu mult tupeu, si au fost aproape de un rezultat pozitiv. Chiar daca am sustinut Italia, recunosc ca ambele goluri au fost norocoase. Ca au existat si alti factori in ecuatia necalificarii, ma refer la suspendarea lui Totti sau la forma slaba a lui Vieri, asta nu mai conteaza acum.

Nu imi face placere sa comentez un meci precum Suedia - Danemarca. Am fost si eu fotbalist, dar nu as fi acceptat sa ma fac de rusine intr-un moment cand toata Europa era cu ochii pe mine. Am vazut pe Internet un ziar din Stockholm, aparut marti, in ziua meciului. In loc de data, 22 iunie, era trecut scorul, "2-2"! Am crezut, totusi, ca este o gluma. Pana la urma, ce si-au propus, aia s-a intamplat. Spre indignarea celor prezenti la acest turneu. Masuri nu se pot lua, dar toti s-au facut de rusine. Calificarea mincinoasa in "sferturi" nu mai reprezinta nimic. Si mai spunea Morten Olsen, antrenorul Danemarcei, ca ei sunt oameni de onoare! S-a vazut "onoarea" lor. Nici nu vreau sa ma gandesc ce sansa a ratat Romania in fata acestor danezi infumurati. Acum nu ramane decat sa asteptam "sferturile", in speranta ca blatul nordic va fi dat uitarii. Dar este destul de greu!

×
Subiecte în articol: sport