x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Suedia – ultimul test

Suedia – ultimul test

de Vlad Ionescu    |    05 Aug 2008   •   00:00
Suedia – ultimul test
Sursa foto: Cristi Preda/

JOCURILE OLIMPICE ● Fetele lui Tadici sint in vina
Venita la Beijing mai tirziu decit grosul delegatiei Romaniei, nationala feminina de handbal se afla inca in perioada de acomodare. Azi e programat un ultim meci de pregatire, in fata Suediei.



JOCURILE OLIMPICE ● Fetele lui Tadici sînt în vînă
Venită la Beijing mai tîrziu decît grosul delegaţiei României, naţionala feminină de handbal se află încă în perioada de acomodare. Azi e programat un ultim meci de pregătire, în faţa Suediei.

România nu a mai cîştigat o medalie olimpică la sporturile de echipă de 24 de ani. Acum, la Beijing, speranţele noastre sînt legate de handbaliste, pe care toată lumea le vede pe podium. Seria rezultatelor excelente obţinute în perioada de pregătire, cînd au învins Norvegia, Ungaria sau Franţa şi au ţinut în şah campioana mondială, Rusia, a ridicat cota de optimism în rîndul tricolorelor. "Am venit cu gînduri foarte mari. Vrem să le oferim românilor un spectacol adevărat şi cît mai multe victorii. Asta înseamnă o medalie. Eu am fost şi la Sydney, în 2000, şi pot spune că echipa de azi este mai bună, mai omogenă şi mai experimentată decît cea de atunci", a declarat portarul Luminiţa Huţupan-Dinu.

SEMN BUN. "Rezultatele din meciurile amicale ne dau încredere, dar jocurile oficiale se dispută după alte coordonate. Pregătirea a fost excelentă, avem jucătoare de valoare, iar atmosfera în lot este foarte bună. Totul va depinde de forma de moment, dar e nevoie şi de un pic de şansă. Cel mai greu meci din grupe va fi cu Norvegia", a declarat Gheorghe Tadici, care şi-a amintit de o întîmplare petrecută în prima zi. "Am mîncat un fel de plăcinte cu răvaşe. Pe biletul meu scria că mă voi întoarce acasă cu o medalie", ne-a mărturisit tehnicianul.

Program relaxat pentru tricolore

Drumul handbalistelor de la Bucureşti la Beijing a fost lung şi obositor, astfel că antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi au stabilit pentru primele două zile un program mai relaxat, cu un singur antrenament, dar şi cu şedinţe de masaj, înot, fitness şi, bineînţeles, studiu video. Lucrurile vor intra în normal începînd de azi, cînd jucătoarele vor întîlni Suedia într-un meci de verificare. Va fi ultima partidă înaintea debutului olimpic, pentru că jocul cu Brazilia, programat iniţial, a fost anulat.

Au sosit Potec şi Hănescu

Ieri a ajuns în Satul Olimpic şi înotătoarea Camelia Potec, alături de antrenorul ei, Philippe Lucas, sportiva pregătindu-se timp de zece zile într-o localitate aflată la 200 de kilometri de Beijing, întrucît era mai răcoare. Aseară, Potec a efectuat primul antrenament. Tot ieri a ajuns şi tenismanul Victor Hănescu, care a preferat să se antreneze pe o suprafaţă de ciment, pe care se va disputa şi turneul. Astăzi vine şi Sorana Cîrstea, care vine direct de la Las Vegas, de la baza lui Andre Agassi şi Steffi Graff.

×
Subiecte în articol: sport