x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sufletul lui Burcea a urcat la cer

Sufletul lui Burcea a urcat la cer

de Daniel Stan    |    11 Iul 2009   •   00:00
Sufletul lui Burcea a urcat la cer
Sursa foto: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto

Fostul mijlocaş al Oţelului Galaţi, în vârstă de 54 de ani, a decedat joi seară într-un spital din Paris. Nicolae Burcea era poreclit "Dobrin al Galaţiului".



În septembrie 1988, Oţelul Galaţi disputa o dublă manşă în turul I al Cupei UEFA în compania celebrei Juventus Torino. Din echipa de atunci, doi titulari nu se mai află printre cei vii. Este vorba despre fundaşul stânga Surian Borali, care s-a sinucis în ianuarie 1989, şi de Nicolae Burcea (foto), unul dintre cei mai talentaţi jucători pe care i-a avut Oţelul, acesta decedând joi seară într-un spital din Paris, după o lungă suferinţă.

Unul dintre cei mai buni prieteni ai celui poreclit "Dobrin al Galaţiului", Marius Stan, actualul preşedinte al grupării de la Dunăre, şi-a găsit greu cuvintele: "Pentru mine este greu să cred că nu mai este. Cu două săptămâni în urmă a fost la Galaţi, eu l-am condus la aeroport când a plecat, dar eram aproape convins că este ultimul drum. Era foarte bolnav, avea cancer în ultima fază. Din Paris, de la aeroport, a fost dus direct la spital".

Toate cheltuielile de înmormântare vor fi suportate de clubul Oţelul, însă trupul va fi adus în ţară cel mai devreme într-o săptămână, fiind nevoie de multe formalităţi. Burcea a lăsat în urmă o soţie şi o fată, cununată chiar de Marius Stan.

×
Subiecte în articol: sport