x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Surpriza: Piturca, singurul candidat!

Surpriza: Piturca, singurul candidat!

28 Noi 2004   •   00:00

Asa cum era de asteptat, singura solutie viabila pentru postul de selectioner este Victor Piturca. Celelalte nume aruncate spre adormirea opiniei publice - Lucescu, Bölöni sau Hagi - au declinat, intr-un mod sau altul, propunerea FRF.

MIHAI IGIROSANU

Click pentru a mari imaginea
UNICA SOLUTIE. Refuzat de Lucescu, de Bölöni si de Hagi, Mircea Sandu (foto) il mai are disponibil doar pe Piturca
Antrenorul in jurul caruia Federatia a facut cel mai mare tam-tam, cum ca ar fi interesat sa preia echipa nationala, Mircea Lucescu, a refuzat oferta de doua ori in ultimele zile. Prima oara dupa meciul Steaua - Besiktas (2-1), iar a doua oara in acest week-end. Conform ultimelor declaratii ale lui Lucescu, Mircea Sandu ar putea sa aiba o sansa de a-l readuce la nationala abia in 2006, cand expira intelegerea dintre Lucescu si Sahtior.

MOTIVE. Lucescu a declarat ca propunerea FRF a venit prea tarziu, ca este legat prin contract de Sahtior Donetk. Cu toate acestea, Mircea Sandu si angajatii sai continua sa clameze prin presa ca negociaza ba cu Lucescu, ba cu Bölöni, sau ca acestia ar urma sa dea un "extemporal" dupa ce "discutiile" se vor finaliza. In realitate, totul este doar un joc de imagine, menit sa dovedeasca suporterilor echipei nationale ca se face totul pentru performantele "tricolorilor".

CANDIDATI. Ceilalti doi asa-zisi aspiranti la postul de selectioner, Ladislau Bölöni si Gheorghe Hagi au dat si ei de inteles ca nu sunt interesati de a se inhama in acest moment la redresarea echipei reprezentative. Mai mult decat atat, Bölöni a preferat sa refuze oferta si asa fictiva a FRF prin intermediul cotidianului L’Equipe. Daca in presa noastra a acordat interviuri banale, poate si pentru a nu-i deteriora imaginea lui Mircea Sandu, tehnicianul lui Rennes a fost foarte clar in paginile prestigiosului ziar francez. La randul sau, Gica Hagi a fost cel mai tacut dintre antrenorii nominalizati de presedintele FRF. El si-a vazut de treaba la Galatasaray, transmitand ca nu este interesat de oferta prin vocea impresarului si prietenului sau, Giovanni Becali.

FINALITATE. In concluzie, urmatoarea sedinta a Comitetului Executiv prevazuta a avea loc la mijlocul acestei saptamani, va oficializa numirea la carma echipei nationale a lui Victor Piturca. Acesta s-a intalnit vineri cu Mircea Sandu, la Casa Fotbalului. Dupa incheierea discutiilor, Piti a evitat sa dezvaluie finalitatea negocierilor, insa a lasat de inteles ca va instaura o disciplina de fier si are un program menit sa redreseze corabia "tricolorilor".
AR ACCEPTA
"Pentru orice antrenor e o mandrie sa fie selectioner. Daca este sa ma intorc la nationala, o fac numai cu speranta calificarii la Campionatul Mondial. Imi doresc sa duc din nou Romania la un turneu final. Mircea Sandu mi s-a parut deschis si a ramas sa vorbim la telefon saptamana aceasta"
Victor Piturca
DEOCAMDATA NU
"Atata timp cat ma aflu sub contract cu Sahtior Donetk, nu pot sa onorez oferta Federatiei, care, oricum, a venit cam tarziu. Poate ar fi de discutat la finele intelegerii cu ucrainenii. Am inceput o munca aici si eu nu pot sa las un lucru neterminat. Am si o intelegere cu patronul Rinat Ahmetov"
Mircea Lucescu
CONTESTAT
Victor Piturca a fost prezent vineri in tribunele stadionului "Giulesti", unde a asistat la meciul Rapid - Sportul (3-0). El a fost primit cu ostilitate de publicul rapidist, care s-a aratat impotriva numirii sale la carma echipei nationale. Sambata, fanii dinamovisti au scandat si ei contra inscaunarii lui Piturca pe banca tehnica a "tricolorilor". Trecutul stelist al acestuia a declansat furia galeriei lui Dinamo, care a strigat deseori impotriva lui Piti pe parcursul meciului castigat de elevii lui Ioan Andone cu 4-0 in fata celor de la FC Arges.
CONTRA
Dupa Cristi Chivu, care a iesit din calculele pentru urmatorul meci al echipei nationale din preliminariile CM 2006, un alt jucator al echipei nationale, Cosmin Contra, a devenit si el indisponibil. Fundasul echipei engleze a fost accidentat dur de catre argentinianul lui Manchester United, Gabriel Heinze, in minutul 38 al partidei pierdute de echipa sa, West Bromwich Albion, pe teren propriu, cu 0-3, in fata "diavolilor" lui Sir Alex Ferguson. Cat timp a evoluat, "Gurita" a avut o ocazie de gol, in minutul 7, dar sutul sau a fost respins de portarul Carroll.

.

.

Ungurii ne-au lasat pentru croati

Click pentru a mari imaginea
Dupa ce Mircea Sandu si Octavian Morariu (foto) facusera un adevarat eveniment dintr-o eventuala candidatura comuna, alaturi de Ungaria, pentru organizarea CE 2012, visurile s-au spulberat foarte rapid. De altfel, Nasu’ a anuntat la finele lunii noiembrie ca s-a renuntat la acest proiect. Observand ca, la noi, infrastructura este de nivelul anilor ‘70-’80, maghiarii s-au reorientat, preferand sa se alieze cu Croatia. Sambata, ministrul croat al Sporturilor, Dragan Primorac a anuntat: "Exista dorinta din partea celor doua tari de a depune o candidatura comuna pentru Campionatul European din 2012. Ideea este sustinuta si de premierul Ivo Sanader". Oficialul croat a mai adaugat ca o decizie definitiva in acest sens va fi luata la mijlocul lunii decembrie. Declaratia lui Primorac a fost confirmata si de secretarul de stat pe probleme de sport in Ungaria, Attila Abraham. O alta candidata la organizarea europenelor de peste opt ani este Grecia, tara care si-a anuntat intentia pe 11 noiembrie. De asemenea, pe 1 septembrie, Polonia a anuntat ca este de acord sa candideze, alaturi de Ucraina, pentru organizarea CE din 2012.
×
Subiecte în articol: sport mircea sandu lucescu piţurcă echipei