x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tacere si mediocritate

Tacere si mediocritate

09 Noi 2004   •   00:00

Dupa cateva saptamani faste, cu victorii impotriva celor de la Standard Liege, la Cluj si in derby-ul cu FC National, Steaua traverseaza acum o perioada slaba la nivel de rezultate si jenanta din punct de vedere al imaginii.

MIHAI IGIROSANU

DEZAMAGIRE. Walter Zenga a gasit solutia pentru redresarea Stelei: a intrat si el in silenzio stampa

Reactiile din presa, care au urmat infrangerii de la Parma, i-au determinat pe jucatorii Stelei sa intre in silenzio stampa. Suparati pentru o atitudine pana la urma logica a ziaristilor - care nu puteau lauda un esec in fata unei echipe de rezerve - elevii lui Zenga au adoptat tacerea, una care nu-i avantajeaza deloc. Duminica seara, la Bacau, antrenorul Walter Zenga a refuzat sa-si onoreze obligatiile fata de presa. A fost de fapt o continuare a atitudinii pe care a ales-o dupa meciul de la Parma, cand, la conferinta de presa, n-au fost prezenti decat ziaristii italieni si doi reprezentanti ai presei autohtone.

LEGATURA. La primul meci dupa instituirea tacerii fata de mass-media, Steaua a evoluat pe alocuri lamentabil. Remiza de pe Stadionul "Municipal" din Bacau, 2-2, obtinuta duminica seara, a fost una norocoasa si nemeritata, asa cum a declarat dupa meci chiar patronul Gigi Becali. De fapt, boss-ul din Ghencea a ramas singurul stelist cu imaginea neatinsa la finalul unei partide despre care se zvonea ca va aduce un succes facil al Stelei in fata trupei lui Sechelariu, colegul de partid al lui Becali. Prestatia slaba este urmarea dureroasa a intrarii in silenzio stampa, o decizie care pare sa fie singura legatura sau asemanare cu fotbalul european de calitate pentru jucatorii, antrenorii sau conducatorii din Divizia A.

ZENGA. Prestatia slaba de la Bacau l-a determinat pe antrenorul Stelei, Walter Zenga, sa-si copieze elevii. Asteptat la conferinta de reprezentantii presei si de omologul sau bacauan, Cristi Popovici, tehnicianul italian nu si-a facut aparitia, spre indignarea tuturor celor prezenti. Decizia lui Zenga este inexplicabila si de neacceptat pentru unul dintre putinele personaje din campionatul intern care pana mai deunazi facea nota discordanta. Respectat de presa, poate si datorita numelui pe care-l poarta, el a obisnuit sa respecte la randul sau. A fost insa nevoie de un singur moment mai delicat pentru ca fostul "Om-paianjen" sa arate ca face parte cu adevarat din lumea indoielnica a Diviziei A. Desi cartea sa de identitate n-a fost eliberata de autoritatile de pe plaiurile noastre mioritice.

RESPECT

"Sunt dezamagit de jocul echipei, pentru ca nu la asta ma asteptam din partea jucatorilor. Poate si de aceea sunt foarte fericit pentru rezultatul obtinut. Nu m-am gandit nici un moment la un aranjament, pentru ca eu respect spectatorii" - Gigi Becali, patron FC Steaua

SECETA
Bacaul s-a prezentat duminica din postura unei echipe care nu mai marcase in poarta Stelei de mai mult de doi ani. Ultima reusita a moldovenilor impotriva Stelei data din martie 2002, cand actualul jucator al Stelei, Pitu, inscria in meciul Steaua - FCM Bacau, 2-1. Golul realizat de Goian a incheiat o perioada de seceta si un complex al bacauanilor in fata Stelei. Ultima victorie obtinuta de FCM in fata ros-albastrilor s-a inregistrat in urma cu 5 ani, la Bacau, cand moldovenii au castigat cu 2-1.
×
Subiecte în articol: sport stelei