x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tender aşteaptă

Tender aşteaptă

de Delia Gomoescu    |    11 Sep 2008   •   00:00
Tender aşteaptă

FC TIMIŞOARA  ●  Negocieri cu probleme
Omul de afaceri ar fi dorit să preia finanţarea echipei în schimbul unui teren. Varianta nu a fost însă agreată de Consiliul Judeţean, care ar prefera ca achiziţia să se facă printr-un credit luat de firma Intercenter Service.



FC TIMIŞOARA  ●  Negocieri cu probleme
Omul de afaceri ar fi dorit să preia finanţarea echipei în schimbul unui teren. Varianta nu a fost însă agreată de Consiliul Judeţean, care ar prefera ca achiziţia să se facă printr-un credit luat de firma Intercenter Service.

Consiliul Judeţean Timiş şi omul de afaceri Ovidiu Tender au început ieri tratativele pentru preluarea pachetului majoritar al clubului FC Timişoara de la Marian Iancu. “Am demarat negocierile pentru ca Intercenter Service să cumpere ceea ce aparţine grupului BKP, grup reprezentat de Marian Iancu. El vinde 65,42 la sută din acţiuni”, a spus ieri preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc.

NEÎNŢELEGERI. Tender le-ar fi spus autorităţilor locale că este dispus să preia finanţarea echipei ca urmare a rugăminţilor preşedintelui CJT, Constantin Ostaficiuc, iar acest lucru nu reprezintă pentru el o afacere. Totuşi, potrivit consilierului judeţean Viorel Sasca, omul de afaceri ar fi dorit să preia clubul în schimbul unui teren pe care să-l primească de la administraţia judeţeană. Soluţia nu a fost însă agreată de Consiliul Judeţean, preferîndu-se varianta ca achiziţia să se facă printr-un credit luat de societatea Intercenter Service, la care acţionari sunt Ovidiu Tender şi CJT.

MODEST.
Pe de altă parte, Viorel Sasca a adăugat că actualul finanţator al echipei FC Timişoara, Marian Iancu, nu a prezentat încă nici o adresă oficială prin care să anunţe autorităţile că a renunţat la finanţarea clubului. În ceea ce priveşte posibila sumă de tranzacţie, se pare că Iancu ar fi dispus să mai lase din preţ. Dacă iniţial el intenţiona să ceară între 30 şi 40 de milioane de euro, pentru a acoperi sumele investite, acum s-ar mulţumi şi cu mai puţin de 20 de milioane.

Al treilea miting

Suporterii violeţi s-au adunat din nou, marţi seară, în Piaţa Operei din Timişoara pentru a protesta faţă de depunctarea echipei şi conducerea FRF.

Fanii FC Timişoara s-au îmbrăcat în alb, semn că acţiunea lor este una paşnică, dar şi că le cer celor care au adus echipa într-o “situaţie de criză” să găsească o soluţie cît mai repede. Pentru a treia oară în ultima săptămînă, ei au purtat pancarte pe care scria “Poli sîntem noi”, “Vrem dreptate”, “Jos FRF, jos Mircea Sandu”, “Poli înseamnă istorie, echipă, valoare”. Protestul a fost programat să dureze aproximativ două ore, fiind autorizat de municipalitate, iar pentru a preîntîmpina orice fel de incidente, în piaţă au fost aproximativ două sute de jandarmi, dar şi circa 50 de poliţişti. Prefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, aprobase intervenţia în forţă a oamenilor de ordine în cazul în care suporterii se vor manifesta violent, lucru care însă nu s-a întîmplat.

×
Subiecte în articol: sport