x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tensiune maximă la Cluj

Tensiune maximă la Cluj

06 Mai 2008   •   00:00
Tensiune maximă la Cluj

"U" CLUJ – CFR CLUJ ● "Şepcile roşii" ameninţă trupa lui Andone
Conducătorii, antrenorii şi jucătorii celor de la CFR Cluj au urmărit şi sărbătorit eşecul rivalei la titlu, Steaua, din derby-ul cu Dinamo la Restaurantul "La Liga". Deşi retrogradaţi, cei de la "U" au ameninţat că vor da tot ce au mai bun la meciul de mîine.



"U" CLUJ – CFR CLUJ ● "Şepcile roşii" ameninţă trupa lui Andone
Conducătorii, antrenorii şi jucătorii celor de la CFR Cluj au urmărit şi sărbătorit eşecul rivalei la titlu, Steaua, din derby-ul cu Dinamo la Restaurantul "La Liga". Deşi retrogradaţi, cei de la "U" au ameninţat că vor da tot ce au mai bun la meciul de mîine.

Înfrîngerea "roş-albaştrilor" în "Ştefan cel Mare" a fost salutată cu mare satisfacţie de cei de la CFR Cluj. Aflaţi la doar 90 de minute de primul titlu din istorie, întreaga suflare din Gruia le-a mulţumit dinamoviştilor pentru că i-au oprit pe stelişti.


FERICIRE. "Nu sîntem campioni încă. Vom fi campioni poate miercuri seară. Am tot respectul pentru jucătorii lui Dinamo. Dacă în tinereţe n-am iubit această echipă, acum nu o să mai spun nimic rău despre ea. E un personaj în fotbalul românesc care a introdus elemente negative, dar meciul lui Dinamo a dovedit că încă se mai joacă corect. Eu pot dovedi că noi am jucat numai pe teren", a declarat patronul CFR-ului, Arpad Paszkany. Preşedintele Iuliu Mureşan a completat: "A fost un meci pe care l-am trăit la intensitate maximă. Nu credeam că mă voi putea purta vreodată ca un şef de galerie, dar la acest meci m-am comportat. E o opţiune serioasă pentru noi de a cîştiga titlul. S-a făcut dreptate. Există o justiţie divină. Titlul depinde acum de noi, trebuie să cîştigăm. Jucătorii lui Dinamo merită stima şi respectul întregii ţări şi al nostru în mod deosebit. Mulţumim public lui Dinamo, jucătorilor şi conducerii". FRF a anunţat ieri că Ovidiu Haţegan (Arad) va conduce la centru meciul "U" Cluj – CFR Cluj, fiind asistat de Zoltan Szekely şi de Ioan Onicaş.


PRUDENŢĂ
"Nu trebuie să ne bucurăm încă. Vom avea un meci greu cu Universitatea, pentru că sînt foarte multe orgolii. Sîntem la două meciuri de event. Am intra în istoria fotbalului românesc. Am avut mari emoţii. Nu avem voie să scăpăm această oportunitate"
Ioan Andone, antrenor CFR Cluj


Ambiţii

Menajat în partida de la Iaşi, alături de golgeterul Dorin Goga, portarul belgian al lui "U", Pieter Merlier, a prefaţat meciul de mîine: "În locul celor de la CFR nu aş fi sigur de victorie. Universitatea este ca un animal rănit. Iar un animal care sîngerează este, se ştie, foarte periculos. Ne dorim să încheiem campionatul cu fruntea sus". La rîndul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Nicoară, a spus: "Sper că Universitatea îşi va juca cinstit şansa. Spiritul de fair-play îi obligă să joace corect".


Promisiuni

În frunte cu primarul Emil Boc, oficialităţile din Cluj dau asigurări că meciul "U" – CFR se va juca doar pe teren. "Ne vom pronunţa pentru spectacol sportiv şi sînt convins că Universitatea îşi va apăra corect şansele. Am vorbit şi cu conducerea echipei şi mesajul este că la Cluj nu există blat, ci doar competiţie sportivă. Noi ştim că miercuri vom fi în centrul atenţiei României şi vrem ca la Cluj să fie spectacol sportiv, şi nu altceva."


Mister

Antrenorul celor de la "U" Cluj, Alpar Meszaros, a decis ca antrenamentele premergătoare întîlnirii cu CFR să fie închise. Meszaros a ţinut să comenteze şi zvonurile conform cărora Steaua ar oferi o motivaţie de peste un milion de euro. "Voi pregăti special meciul cu CFR. Noi sîntem o echipa boemă, săracă, n-am avut bani de motorină să mergem la Iaşi, dar asta nu înseamnă că putem fi cumpăraţi. Dacă ne bat pe bune, e meritul lor, să ia titlul. N-am făcut niciodată ceva strîmb şi n-o să încep acum. Tirul cu bani al lui Gigi Becali să oprească la Turda."


Incidente în Piaţa Avram Iancu

Ieşiţi în Piaţa Avram Iancu din Cluj pentru a sărbători eşecul cu Dinamo al rivalei la titlu, aproximativ 50 de suporteri ai CFR-ului au fost atacaţi cu violenţă de circa 30 de fani ai rivalei locale, "U" Cluj. Conform presei locale, atacatorii erau înarmaţi cu bîte şi au făcut numeroase victime în rîndurile fanilor trupei lui Ioan Andone. În urma intervenţiei forţelor de ordine, cinci persoane au fost reţinute. Se pare că suporterii celor de la "U" au ales scandările pro-CFR şi pro-Dinamo ca strategie de a se apropia de grupul celor de la CFR Cluj fără a fi bănuiţi de intenţii violente. Site-ul oficial al CFR i-a calificat, după incidentele de duminică, pe fanii lui "U" Cluj drept "infractori şi derbedei". Jandarmeria Cluj a amendat, în urma scandalului, o persoană, Ioan-Dan C., cu 200 de lei.

×
Subiecte în articol: sport cluj