x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Teste cu Norvegia

Teste cu Norvegia

de Delia Gomoescu    |    10 Iul 2008   •   00:00
Teste cu Norvegia

HANDBAL  ●  Amicale tari pentru românce
Naţionala de handbal feminin a României începe astăzi verificările pentru Jocurile Olimpice cu primul meci din seria de trei în care va întîlni campioana europeană şi vicecampioana mondială Norvegia.HANDBAL  ●  Amicale tari pentru românce
Naţionala de handbal feminin a României începe astăzi verificările pentru Jocurile Olimpice cu primul meci din seria de trei în care va întîlni campioana europeană şi vicecampioana mondială Norvegia.

Primul meci va avea loc în această seară, de la ora 19:00, la Cluj, următorul este programat mîine, la Bistriţa (ora 19:00), iar pentru al treilea se va reveni la Cluj sîmbătă (ora 19:00). Aceste teste sînt cu atît mai importante cu cît Norvegia va juca în aceeaşi grupă cu România la Olimpiadă. Partidele au fost perfectate de cele două federaţii înainte de tragerea la sorţi a grupelor de la JO, oficialii hotărînd apoi să menţină aceste jocuri de pregătire.

SELECŢIE. După aceste meciuri, România va mai susţine o dublă cu Ungaria, la Cluj (16 iulie) şi la Debrecen (18 iulie), urmate de un turneu în Franţa, unde participă Brazilia, Rusia şi ţara gazdă. La final, antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi vor alege din actualul lot de 17 jucătoare pe cele 15 care vor face deplasarea la Beijing (14 plus o rezervă, care va fi un portar). Lotul lărgit al României este format din Luminiţa Dinu, Talida Tolnai, Tereza Tamaş (portari), Valentina Elisei, Camelia Balint (extreme stînga), Florina Bîrsan, Ionela Gîlcă, Raluca Ivan (pivoţi), Ramona Maier, Adriana Nechita (extreme dreapta), Adina Meiroşu, Cristina Neagu, Aurelia Brădeanu, Carmen Amariei, Valeria Beşe, Mihaela Senocico, Narcisa Lecuşanu (interi şi centri).

Programul Ligilor Naţionale

Ieri s-a stabilit programul competiţiilor interne de handbal feminin şi masculin. Derby-ul Ligii Naţionale de handbal feminin dintre campioana Oltchim şi vicecampioana Rulmentul va avea loc în etapa a treia, la 28 septembrie. În competiţia masculină, derby-ul dintre campioana Steaua şi vicecampioana HCM este programat pentru ultima etapă a turului, a 13-a, la Constanţa, în timp ce Steaua – Dinamo va avea loc în etapa a 5-a. Prima etapă a Ligii Naţionale va avea loc la 6 septembrie.

×
Subiecte în articol: sport