x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Trebuie să marcăm!"

"Trebuie să marcăm!"

de Marius Mihalcea    |    04 Aug 2009   •   00:00
"Trebuie să marcăm!"
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Finanţatorul grupării moldovene, Adrian Porumboiu, este sigur că echipa pregătită de Cristi Dulca va înscrie şi la Nicosia şi va merge mai departe în play-off-ul celei de-a doua competiţii europene intercluburi.



FC Vaslui va forţa în această seară, de la ora 19:00, în direct la TVR 1, accederea în play-off-ul Europa League, ultimul tur eliminatoriu dinaintea grupelor competiţiei, care constituie obiectivul numărul unu al "galben-verzilor" în acest sezon. "De vreme ce ai pătruns în grupe, formatul de acolo reprezintă o reţetă extraordinară din punct de vedere financiar, iar o parte din bani va fi primită de jucători, deoarece li se cuvin", a explicat finanţatorul Adrian Porumboiu la sptfm.

În ceea ce priveşte avantajul de două goluri luat de vasluieni după manşa tur, fostul purtător al ecusonului FIFA consideră că acesta este doar dătător de speranţe, nicidecum o garanţie a calificării. "Nici un scor nu este suficient pentru calificare. Poate doar 4-0 sau 5-0. Dacă ai 2-0 şi crezi că te-ai calificat, te înşeli amarnic. Întâlnim o echipă bună şi un public fenomenal, ştiu asta pentru că am fost observator la un meci al Omoniei la Nicosia. În plus, meciul se va disputa cu casa închisă, iar antrenorul lor e posibil să-şi joace postul. Totuşi, eu spun sigur că vom marca la Nicosia, fiindcă avem o echipă căreia îi convine jocul în viteză, cu fotbalişti care pot face diferenţa", a adăugat Porumboiu. Omul cu banii de la FC Vaslui a vorbit şi despre antrenorul Cristi Dulca, pe care l-a păstrat în funcţie după ce a reuşit să ducă echipa în cupele europene, chiar dacă nu are experienţă în această meserie, fiind abia la început: "Eu sunt un om de cuvânt şi de aceea am ales să continuu cu Dulca. Îşi face treaba bine şi i-am spus că poate ajunge un antrenor de talia lui Mourinho. La tinereţea lui, are toate calităţile şi condiţiile să reuşească, mai ales că nu este cu nimic inferior celor care au trecut pe la Vaslui. E firesc să-i acord credit, dar el e conştient că viaţa unui antrenor depinde de rezultate".

"Oricine îşi doreşte să ajungă în grupele Europa League. Eu asta îmi doresc cu FC Vaslui. Putem depăşi performanţele de anul trecut. Sunt conştient că în joc se află propria carieră. Însă o eventuală calificare în grupe ar însemna foarte mult nu numai pentru mine, ci şi pentru jucătorii Vasluiului. După acel 2-0 din tur le-am spus băieţilor să rămână cu picioarele pe pământ, iar meciul de la Nicosia începe pentru noi de la scorul de 0-0. Dacă ne dorim calificarea, trebuie să marcăm şi în această partidă", a declarat antrenorul grupării moldovene, Cristi Dulca.

Se tem de căldură
Chiar dacă partida se va juca de la ora locală 19:00, în loc de 17:00, cum fusese stabilit iniţial, jucătorii lui Dulca au rămas îngrijoraţi din cauza caniculei din Cipru, unde mercurul din termometre urcă adesea la peste 40 de grade. "Nu mă tem de presiunea din tribune, ci de temperaturile extrem de ridicate. Sper să depăşim cu bine acest şoc termic. Va fi destul de greu, însă suntem învăţaţi să facem faţă în orice condiţii", a spus Cânu. Ne va fi destul de greu, dar acum cunoaştem jocul Omoniei şi ştim care le sunt punctele tari şi cele slabe. Important este să marcăm. Personal, nu-mi fac probleme în privinţa calificării în play-off-ul Europa League", a declarat Ljubinkovic.

Lemonis îndeamnă la calm

Takis Lemonis consideră că jucătorii săi trebuie să facă abstracţie de scorul înregistrat în manşa tur. "Dincolo de ambiţii şi de dorinţa de revanşă trebuie să fim calmi şi concentraţi. Toată lumea va aştepta un atac furibund şi un gol rapid din partea noastră, dar această idee poate să nu fie cea mai bună. Va fi presiune, dar nu trebuie să ne lăsăm influenţaţi de rezultatul din tur. Avem jucători capabili să înscrie, ne trebuie cap limpede şi sânge rece. Nu mă aştept la schimbări majore în jocul Vasluiului, care este o echipă puternică şi compactă. Pe noi ne interesează cum jucăm noi. Eliminarea noastră ar fi un eşec, nu însă o tragedie", a declarat antrenorul Omoniei. Meciul dintre Omonia şi FC Vaslui se va disputa cu porţile închise după ce fanii "alb-verzilor" au achiziţionat toate cele 16.000 de bilete puse în vânzare de organizatori. Altfel, Omonia s-a mai întâlnit până acum în cupele europene cu alte patru echipe româneşti, de două ori cu Dinamo şi câte o dată cu Steaua şi Sportul Studenţesc, ciprioţii ratând de fiecare dată calificarea.

×
Subiecte în articol: sport omonia - fc vaslui