x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Triumf in anonimat

Triumf in anonimat

02 Apr 2004   •   00:00

Dispretul si saturatia scotienilor pentru Berti Vogts si rezultatele catastrofale ale echipei lor au transformat meciul contra Romaniei intr-un spectacol mai degraba anonim. Delegatia tricolora s-a intors in tara ieri dupa-amiaza

In orice alta conjunctura, un meci international pe „Hampden Park" sau pe orice alta arena din Marea Britanie reprezinta un spectacol total. Ratarea calificarii la Euro 2004 si ultimele doua infrangeri umilitoare, 0-6 la Amsterdam si 0-4 la Cardiff, i-au transformat pana si pe fanaticii din „Tartan Army" in monumente de indiferenta.

ATMOSFERA. In afara momentelor incarcate de traditie si a reprezentatiei oferite de formatia de cimpoieri si a impresionantului cor produs la intonarea imnului „Flower of Scotland", totul a fost linistit miercuri seara pe stadionul national al Scotiei. Reusitele romanilor, semnate Chivu si Pancu, au fost primite cu resemnarea unor fani obisnuiti sa nu primeasca prea multe de pe gazon in schimbul reprezentatiilor superbe pe care le ofera in tribune. Golul lui McFadden a starnit o reactie momentana de satisfactie, dupa care celebra „Tartan Army" s-a cufundat intr-o liniste pe undeva fireasca, avand in vedere ca nationala lui Berti Vogts este departe de lumea reala a fotbalului modern.

PEDEAPSA. Cele 10 goluri incasate de la olandezi si de la galezi, plus imaginea total neagreeata a germanului Berti Vogts i-au determinat pe fanii scotieni sa-si penalizeze subtil idolii. Cu cateva exceptii, suporterii gazdelor au urmarit meciul linistiti, asezati pe scaune, iar explicatia a fost oferita de Andy Devlin, ziarist la „The Scottish Sun": „Tartan Army este nemultumita de jocul echipei si il detesta pe selectionerul Berti Vogts. Din acest motiv au avut in aceasta seara o atitudine asa de indiferenta".
Mihai Igirosanu - Glasgow


„La golul lor am stat prost in teren, dar faza ne-a si prins descoperiti intre liniile de mijloc si aparare. Am vrut sa-l faultez pe McFadden, dar mi-am dat seama ca voi lua cartonas rosu si am renuntat".
Cristi Chivu

„A fost o victorie buna pentru moralul echipei, iar Scotia un adversar bun, al carui joc il vad asemanator cu cel al Finlandei. Despre joc, las specialistii sa se pronunte!".
Mircea Sandu

„Sunt multumit ca echipa noastra a avut o posesie buna a balonului, dar sunt nemultumit inca de pasele inapoi la care recurg jucatorii. Despre colegul meu, Berti Vogts, i-as sfatui pe scotieni sa nu-l judece dupa meciurile amicale, ci dupa cele oficiale. A facut multe lucruri bune aici".
Anghel Iordanescu


Generalul a dat permisie la miezul noptii!

Imediat dupa revenirea la hotelul „Jurys Inn", in pofida orei tarzii, 23:45, ora locala, jucatorii au primit permisiunea selectionerului de a iesi in oras. Mutu, Pancu, Rat, Mitea, Cristea, Iencsi, Stelea, Chivu si Danciulescu au preferat localurile din apropierea hotelului lor, insa au avut mult de umblat pentru a gusta berea scotiana, deoarece cele mai multe Pub-uri si cluburi se inchid intre orele 23:30 si 0:00. Totusi, dornici sa petreaca putin impreuna, mai ales ca multi au plecat ieri de la Glasgow direct catre tarile unde evolueaza, jucatorii au avut rabdare pentru a gasi, totusi, un local non-stop.


Ganea, comparat cu un criminal Intrarea dura a lui Ionel Ganea la fundasul John Kennedy, in minutul 14 al meciului Scotia - Romania, care l-a scos din circuit pe scotian pana la sfarsitul sezonului, a fost aspru criticata de ziarele din Insula. „Ca un criminal las, Ganea si-a infipt in mod ingrozitor crampoanele in genunchiul lui Kennedy. Apoi a fugit de la locul faptei precum un hot furisat, scapand de avertisment", au scris cei de la „Sun".

SALBATIC. „Debutul lui Kennedy la nationala a sfarsit brusc, dupa o intrare salbatica a lui Ionel Ganea", a titrat „The Herald", in timp ce „Daily Record" spune: „John Kennedy avea lumea la picioare pana cand un roman i-a spulberat visele intr-un moment de nebunie". SCUZE. Fundasul lui Celtic Glasgow este suspect de ruptura de ligamente, fiind transportat de urgenta la spitalul „Royal Victoria", imediat dupa iesirea de pe teren. „Nu stiu cat de grav este lovit Kennedy, dar daca este intr-adevar ceva serios imi cer scuze. Nu a fost o intrare intentionata, nu am vrut sa il ranesc", a declarat „Ganezul", care si-a facut „mea culpa". Kennedy, 21 de ani, a evoluat pentru prima data in „nationala" Scotiei miercuri seara, in partida cu Romania.

ACCIDENTATI. Gestul lui Ganea a fost insa singular la tricolori, in timp ce scotienii au jucat dur pe toata durata partidei. Imediat dupa fluierul final, fotbalistii romani au dezvaluit ca le-a fost teama din cauza intrarilor la care au apelat gazdele la inceputul meciului. „S-a jucat uneori pe contre, in stilul lor, englezesc. A fost bine ca nu ne-am speriat de ei si ne-am facut jocul. Sunt buni pe lupta si ambitie, dar cu tehnica stau mai subtire. Eu am glezna piciorului stang cat un pepene, iar Florentin Petre are o taietura uriasa pe pulpa piciorului drept", a povestit Florin Cernat.

ACUZE. Razvan Rat i-a tinut isonul, precizand ca „scotienii au fost mai agresivi decat ne asteptam". Fundasul lui Sahtior Donetk, Flavius Stoican, a dezvaluit ca gazdele au udat special gazonul inainte de meci, transformandu-l intr-o suprafata moale si lipicioasa. De asemenea, fostul dinamovist spune ca tricolorii au fost surprinsi cand au vazut ca toti jucatorii scotieni au crampoane infiletate, mari si ascutite, potrivite pentru o asemenea suprafata umeda.

„Genunchiul meu este bucati. Sunt socat. Totul pentru mine mergea exceptional. L-am vazut pe Ganea venind spre mine si nu ma gandeam ca nu va juca mingea".
John Kennedy


Nori intunecati in jurul lui Vogts

Presa britanica critica evolutia Scotiei sub comanda germanului Berti Vogts, dupa a treia infrangere consecutiva. „Norii din jurul selectionerului Vogts au devenit mai intunecati dupa ce Scotia a avut o noua prestatie neinspirata incheiata cu victoria Romaniei pe un «Hampden Park» aproape gol", apreciaza BBC. Cotidianul „The Herald" din Glasgow apreciaza ca „pentru Scotia a fost o noua seara mizerabila. Echipa lui Berti Vogts a fost invinsa fara probleme de Romania, dar mai rau este ca scotienii au jucat un fotbal dezorganizat". Cu toate ca presa anunta iminenta demitere a lui Vogts in cazul unui esec, se pare ca tehnicianul german va avea totusi sansa sa se reabiliteze in urmatoarea partida amicala, cea cu Danemarca.

×
Subiecte în articol: sport Kennedy vogts berti vogts