x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Turneul lui Rooney, eroul Albionului

Turneul lui Rooney, eroul Albionului

23 Iun 2004   •   00:00

Euro vazut din Germania - MARCEL RADUCANU

Am sperat ca, macar in ultimul meci din grupa, Franta sa-mi aduca aminte de echipa de temut, care era respectata de toata lumea. In zadar! Chiar daca a castigat, a facut-o abia pe final si pe inspiratia lui Henry, care, in sfarsit, s-a trezit. Dar abia in minutul 70. Pana atunci credeam ca este bolnav. Iar Elvetia nu s-a temut deloc. Nici nu avea de ce. A jucat degajat, fara complexe si, cu putin noroc, ar fi putut produce surpriza eliminarii detinatoarei trofeului si, in acelasi timp, a principalei favorite. Numai ca s-au pierdut cu firea, au gafat, iar Franta a mai adaugat o victorie mincinoasa, dupa cea reusita in meciul cu Anglia.

Am mai remarcat jocul fara miscare al francezilor, absenta lui Trezeguet, care nu stiu daca a atins de trei ori mingea, ori gafele de incepator ale lui Silvestre, inclusiv la golul egalizator al elvetienilor. Nu stiu cat va mai putea Zidane sa duca in carca o echipa rupta in doua. Iar in "sferturi", cu Grecia, nu le va fi deloc usor. Daca la inceputul turneului as fi pariat pe succesul Frantei, acum nu as mai face-o.

Rooney i-a eclipsat pe vedetele Beckham si Owen si a invins, aproape de unul singur, Croatia, devenind eroul Albionului. Incredibila taria de caracter a acestui copil! La 0-1, croatii jucau de parca erau deja calificati. L-au neglijat pe acest mare talent al Angliei. Sugestiv titlul din ziarul Bild de azi (n.r. - ieri): "Rooney. Toata Anglia ii pupa picioarele!". A marcat doua goluri superbe exact in momentele importante, a pasat decisiv la reusita lui Scholes, ce altceva i s-ar mai fi putut cere? Indiferent de traseul Angliei de acum inainte, acest turneu final este si al lui Rooney! Croatia nu prea merita mai mult decat a realizat. Nu mai are valoarea demonstrata la ultimele turnee finale.

Nu in ultimul rand, am observat la Euro trei pusti teribili: Rooney, despre care am vorbit deja, suedezul Ibrahimovici si elvetianul Vonlanthen, care a si marcat singurul gol al Elvetiei. Din acest motiv nu inteleg de ce Germania, ai carei conducatori sustin sus si tare ca pregatesc o echipa pentru CM din 2006, merge tot pe mana unor babaciuni. Au un pusti talentat, Podolski, 19 ani, autor a 12 goluri pentru FC Köln in 1Bundesliga. Dar Völler il tine inexplicabil pe banca de rezerve. Cine mai e Bobici? Dar Klose? Dar este treaba lor, eu doar am remarcat un aspect. Nu ar surprinde pe nimeni ca Germania sa plece acasa. Singurul lor noroc ar fi ca Cehia sa joace cu echipa secunda. Dar, si asa le va fi greu nemtilor...

×
Subiecte în articol: sport