x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "U" Craiova - Nori negri deasupra Băniei

"U" Craiova - Nori negri deasupra Băniei

de Vicentiu Neagoe    |    25 Sep 2007   •   00:00
"U" Craiova - Nori negri deasupra Băniei
Sursa foto: VLAD CONSTANTINESCU/

Finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, recunoaşte că echipa sa este intr-o situaţie critică şi spune că se află in discuţie cu două nume mari de antrenori din Europa, pentru a prelua banca tehnică a Ştiinţei.

"Situaţia este critică"Â

Finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu, spune că nu mai ştie ce să facă pentru a redresa moralul jucătorilor craioveni şi recunoaşte că o mare parte din vina rezultatelor dezastruoase ii aparţine.

Jurnalul Naţional: Domnule Mititelu, ce e de făcut? Echipa este intr-o situaţie critică.

Adrian Mititelu: Am tot sperat că ne vom reveni. La Vaslui nu am jucat prost, am avut destule ocazii, dar nu intră mingea in poartă. Nu mai ştiu ce să mai fac.

Jurnalul Naţional: Aţi văzut cum arată clasamentul!?... Clujul, Vasluiul şi Urziceniul sunt pe primele trei locuri. Şi Craiova şi-a propus un parcurs de excepţie, dar acum este pe ultimul loc.

Adrian Mititelu: Mă doare acest lucru. In prima etapă, cănd am zdrobit pe Farul la Craiova, credeam că vom sparge norii. Din păcate, norii sunt prea sus, iar noi suntem cu picioarele sub pămănt. Mirajul cupelor europene, investiţiile masive la aceste echipe din provincie au făcut ca după opt etape clasamentul să arate astfel.

Jurnalul Naţional: Bine, dar şi dumneavoastră aţi investit la Craiova. De ce nu se vede nimic? Antrenorii primelor trei echipe sunt in ordine Ioan Andone, Dorinel Munteanu şi Dan Petrescu. Universitatea nu mai are nici antrenor.

Adrian Mititelu: Ce să fac? Eu sunt vinovat că am avut incredere in Cioroianu, care a făcut o pregătire dezastruoasă cu echipa, Stăngă a clacat prea repede... Sunt in discuţii cu doi antrenori mari din Europa, care au spus că stau să se mai găndească. Cred că o să mai dureze maximum două săptămăni incertitudinea. Vă spun sincer, sunt doi antrenori de top.

Jurnalul Naţional: A fost vorba să vină Hagi?

Adrian Mititelu: Nu vreau să discut acest lucru. Nu a fost vorba despre nimic. Hagi este un nume mare, pe urma căruia nu vreau să discut.

Jurnalul Naţional: Totuşi, ce veţi face?... Urmează două meciuri grele, cu Pandurii in Cupă, pe care aţi spus că vreţi să-l căştigaţi, şi apoi o partidă foarte dificilă cu Dacia Mioveni, o echipă imprevizibilă.

Adrian Mititelu: Tot spun că o să ne revenim, şi asta nu se intămplă. Cu Pandurii e greu, e meci de care pe care. Cu Miovenii suntem obligaţi să căştigăm, pentru că, dacă nu batem echipe aflate in subsolul clasamentului, ce pretenţii mai avem să stăm pe prima scenă?

"Jucătorii sunt cu moralul la pămănt"

Jurnalul Naţional: Ce spun fotbaliştii? Inaintea meciului de la Vaslui au fost in cantonament la Braşov cinci zile. Ce se intămplă cu ei?

Adrian Mititelu: Sunt cu moralul la pămănt. Nici ei nu mai raţionează. De-aia i-am dus la Braşov, să mai uite de probleme, să-şi revină şi suporterii să-i lase in pace.

Poate au şi fanii craioveni dreptate. Se aşteptau şi ei la altceva, nu să stea iar cu emoţii că echipa ar putea lua din nou drumul diviziei secunde.

Aşa este, au şi ei dreptate. Poate sunt prea pătimaşi, poate iubesc foarte mult echipa. Numai in pielea lor să nu fii acum.

Jurnalul Naţional: Andrei Ionescu a jucat bine la Vaslui. Poate fi o soluţie? Poate scoate un singur jucător echipa din colaps?

Adrian Mititelu: El este un jucător de valoare, veţi vedea peste cătva timp. Dar acum nu este copt, este un copil care vrea să le facă pe toate, dar mai are pănă să ajungă in vărf. Am mare incredere in ascensiunea lui.

Jurnalul Naţional: Credeţi că este o presiune prea mare? Au fost atătea probleme, antrenori demişi şi demisionari, impozite de la Primărie, acum au plecat şi directorul executiv, Silvian Cristescu, şi secretarul general, Ovidiu Costeşin.

Adrian Mititelu: Presiunea este fantastică. Nu mai am cuvinte, nu mai am somn, nu mai am soluţii. Abia uitasem "episodul Solomon", că au apărut altele. Stăngă a plecat pur şi simplu, iar Costeşin şi Cristescu au invocat probleme personale, dar cred că şi pe ei i-a distrus această presiune şi au clacat. Altceva nu ştiu despre plecările celor doi.

Jurnalul Naţional: Deci...

Adrian Mititelu: Deci asta e. Aştept un dram de noroc, un dram de orgoliu din partea jucătorilor, un dram de răbdare din partea suporterilor şi un dram de seriozitate din partea tuturor care sunt acum colaboratorii mei.

Gică Popescu: "E haos la Craiova

Fostul mare jucător al Craiovei şi al echipei naţionale, Gică Popescu, a spus ieri că la Craiova este un haos total, după ce echipa olteană a inregistrat şapte infrăngeri consecutive in campionat, ajungănd pe ultimul loc al clasamentului. "Este un haos total. Este inadmisibil ca in opt etape să schimbi trei antrenori. In primul rănd este nevoie de linişte şi stabilitate la echipă. Probabil şi jucătorii sunt dezorientaţi de ceea ce se intămplă acum acolo", a declarat Popescu intr-o conferinţă de presă. Fostul antrenor al Stelei Gheorghe Hagi a declarat că pănă la iarnă nu va antrena nici o echipă. "Doresc să mă odihnesc şi nu mă găndesc să preiau vreo echipă, sunt in vacanţă. Din iarnă o să văd ce o să fac. Nu contează dacă am primit oferte sau nu. Oricum, nu voi semna cu nici un club momentan", a declarat Hagi, care a vrut să pună capăt speculaţiilor privind o eventuală preluare a Universităţii Craiova.

TOP

"Sunt in discuţii cu doi antrenori mari din Europa, care au spus că stau să se mai găndească. Cred că o să mai dureze maximum două săptămăni incertitudinea băncii tehnice. Vă spun sincer, sunt doi antrenori de top"

DRAM

"Ce pot să mai aştept?Aştept un dram de noroc, un dram de orgoliu din partea jucătorilor, un dram de răbdare din partea suporterilor şi un dram de seriozitate din partea tuturor care acum sunt colaboratorii mei"

Adrian Mititelu

Toboganul fără sfărşit

Universitatea Craiova nu a reuşit să stopeze şirul infrăngerilor, ajungănd acum la borna cu numărul şapte, după infrăngerea cu 2-0 de la Vaslui.

REACŢII. Antrenorul de conjunctură al Craiovei, Daniel Mogoşanu, era afectat de infrăngere, dar a spus că nu se pune problema ca Ştiinţa să retrogradeze. "Am ajuns pe ultimul loc al clasamentului după şapte infrăngeri consecutive. Trist, dar adevărat. Nu cred că se pune problema să retrogradăm. Suntem o echipă de tradiţie şi ne vom reveni foarte repede. Am avut două reprize diametral opuse, in prima am jucat slab, dar in cea de-a doua puteam să marcăm şi să schimbăm soarta jocului. Mi-a plăcut cum s-a mişcat Andrei Ionescu", a spus fostul jucător al Craiovei. Acesta a fost primul meci in calitate de "principal" al lui Mogoşanu, după ce el a fost secundul lui Ovidiu Stăngă, Ştefan Stoica, Florin Cioroianu şi din nou Stăngă. De fiecare dată cănd cei enumeraţi au plecat de la echipă, acesta s-a ocupat de pregătire, dar niciodată nu a stat pe bancă in mod oficial. După meciul de la Vaslui, directorul executiv, Silvian Cristescu, şi secretarul general al clubului oltean, Ovidiu Costeşin, şi-au dat demisia. De partea cealaltă, tehnicianul moldovenilor, Dorinel Munteanu, s-a arătat surprins de situaţia in care a ajuns Universitatea. "Am avut o primă repriză foarte bună, in care mai puteam să marcăm. Consider că locul ocupat de noi in acest moment este meritat. Nu mă aşteptam la acest parcurs, insă, datorită disciplinei, suntem unde suntem. Nu cred că Universitatea Craiova merită să fie pe ultimul loc."(Mario Morcov)

×