x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ucis de un hot de buzunare

Ucis de un hot de buzunare

23 Iun 2004   •   00:00

Un suporter britanic a murit dupa ce a fost injunghiat, marti dimineata, de un hot de buzunare. Din primele cercetari rezulta ca moartea fanului englez nu are legatura cu Euro 2004.

MADALINA CORBEANU

Incidentul a avut loc in districtul financiar Baixa, din centrul Lisabonei. La inceput, politia portugheza a anuntat ca sustinatorul echipei britanice a fost omorat de un fan croat, a doua zi dupa meciul Anglia - Croatia, castigat de Beckham si compania cu 4-2. In urma acestei partide, formatia Albionului s-a calificat in sferturile de finala ale Campionatului European in timp ce elevii lui Otto Barici au parasit competitia.

TALHARIE. Ulterior, purtatorul de cuvant al Politiei din Lisabona, Isabela Canelas, a declarat ca suporterul englez, in varsta de 27 de ani, a fost injunghiat in inima de un hot de buzunare de nationalitate ucraineana, iar moartea lui nu are legatura cu Euro 2004. Organele de ancheta au fost anuntate de acest incident in jurul orei 3:00 dimineata.

CERCETARI. Potrivit presei engleze, suporterul britanic a murit dupa ce a fost transportat la spitalul Sao Jose din Lisabona. The Sun mentioneaza ca, in urma primelor cercetari, nu exista informatii care sa confirme faptul ca incidentul a avut legatura cu o discutie pe teme fotbalistice. Politia nu a precizat nici identitatea victimei si nici pe cea a persoanei arestate, urmand sa comunice toate detaliile la sfarsitul anchetei.

Suporterii croati s-au batut cu fortele de ordine

In timp ce suporterii englezi au manifestat toata noaptea de luni spre marti dupa calificarea echipei favorite in sferturi, sustinatorii Croatiei s-au razboit la Viena cu fortele de ordine locale. Deceptionati de eliminarea elevilor lui Otto Barici, aproximativ 500 de sustinatori inflacarati ai Croatiei s-au adunat dupa meci in cartierul Ottakring, situat in vestul capitalei austriace. Pentru ca trupe ale politiei au stat in preajma, croatii au aruncat cu sticle goale asupra fortelor de ordine. In urma incidentelor, patru politisti au fost raniti, iar doi dintre suporterii Croatiei au fost arestati.
×
Subiecte în articol: sport