x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport UCRAINA - Lucescu pleacă la iarnă

UCRAINA - Lucescu pleacă la iarnă

de Vlad Ionescu    |    30 Oct 2008   •   00:00
UCRAINA - Lucescu pleacă la iarnă

Deşi mai are contract cu Şahtior Doneţk până în vara viitoare, Mircea Lucescu este decis ca în decembrie să se despartă de echipa cu care a câştigat trei titluri în patru ani.



În momentul de faţă, formaţia miliardarului Rinat Ahmetov ocupă o poziţie de mijloc în campionatul Ucrainei, la 15 puncte în spatele lui Dinamo Kiev. Cum jocul echipei scârţâie, iar rezultatele lipsesc, “Il Luce” pare decis să părăsească corabia, deşi contractul său expiră în vara lui 2009. “Indiferent de rezultatele pe care le voi obţine în acest an, voi pleca sută la sută în decembrie. Vreau să stau departe de fotbal o vreme”, a declarat Lucescu la Sport.ro. De precizat că, de două zile, în funcţia de şef al Departamentului relaţii externe la Şahtior a fost instalat fostul arbitru FIFA slovac, Lubos Michel.

Presa din Turcia, care de mai multă vreme anunţă revenirea tehnicianului român pe malurile Bosforului, a scris că Lucescu l-ar fi informat deja pe Ahmetov despre intenţiile sale. Mai mult, se pare că românul ar fi fost deja la Istanbul, pentru a negocia un contract de un an şi jumătate cu Fenerbahce, urmând să fie plătit cu 3,5 milioane de euro pe sezon.

În locul lui Aragones

“Sunt doar zvonuri că mă duc la Fenerbahce sau la Galata. Aceste zvonuri îmi fac şi mie rău la echipă, aşa că nu vreau să le alimentez şi mai mult”, a încercat Lucescu să pună capăt speculaţiilor. Cert este că Şahtior a luat în serios posibilitatea despărţirii de român, cel mai vehiculat nume ca posibil succesor al acestuia fiind Juande Ramos, recent demis de Tottenham. La Fenerbahce, başkanii doresc să scape cât mai repede de antrenorul Luis Aragones, Mircea Lucescu fiind văzut drept soluţia ideală pentru redresarea echipei care ocupă locul 9 în campionat. Românul ar ajunge astfel să antreneze a treia mare putere fotbalistică a Turciei.

×
Subiecte în articol: sport