x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport UMANITAR - Ogăraru şi “Fotbal pentru viaţă”

UMANITAR - Ogăraru şi “Fotbal pentru viaţă”

de Delia Gomoescu    |    18 Noi 2008   •   00:00
UMANITAR - Ogăraru şi “Fotbal pentru viaţă”

Fundaşul stelist George Ogăraru (foto) a iniţiat ieri, alături de alţi 13 fotbalişti români, a doua ediţie a campaniei “Fotbal pentru viaţă”, care îşi propune să strângă 21.000 de euro ce vor fi donaţi în scopuri umanitare.



Din echipa strânsă de Ogăraru fac parte Petre Marin, Mirel Rădoi, Florin Lovin, Dorin Goian (Steaua), Bogdan Lobonţ, Ionel Dănciulescu, Adrian Cristea (Dinamo), Costin Lazăr, Nicolae Grigore (Rapid), Eduard Stăncioiu, Gabriel Mureşan (CFR Cluj), Mihai Neşu (Utrecht) şi Dănuţ Coman, cei 14 urmând a sprijini copiii de la Asociaţia Pro Vita. La conferinţa de presă în care a fost anunţat startul celei de-a doua ediţii a campaniei “Fotbal pentru viaţă” au fost prezentate şi obiectele date spre donaţie: tricouri de joc, ghete de fotbal sau mănuşile lui Lobonţ, în timp ce Ogăraru, Rădoi şi Goian au oferit tricouri ale echipei naţionale. “Ne-am adunat aici pentru a lăsa la o parte lupta din campionat, lupta pentru supremaţie în Liga 1. Suntem o echipă care luptă împotriva unui adversar care a avut multe victorii în ultimul timp, foametea, abandonul, sărăcia. Vom avea tricouri donate spre licitaţie prin care încercăm să ajutăm Asociaţia Pro Vita, din Valea Plopului”, a spus Ogăraru, care speră ca şi alţi oameni de fotbal să participe la astfel de proiecte: “Este primul mod prin care noi putem să ne implicăm, atât fizic, cât şi financiar. Sprijinul oamenilor este foarte important. Noi suntem o punte de legătură între oameni şi copiii care au nevoie. Scopul acţiunii este să facem şi pe alţii să se implice. Preţurile de pornire pentru licitaţie vor fi afişate pe site-ul campaniei, www.fotbalpentruviata.ro. Îmi doresc mai mult decât niciodată ca tricoul meu să preţuiască enorm”, a mai spus Ogăraru.

Fundaşul stelist se aşteaptă ca românii să doneze chiar şi sume mici pentru a sprijini campania. “Unii au spus că nu au posibilitatea să participe la licitaţie. Ei pot să doneze bani, fără să participe la licitaţie, chiar şi un leu. Puţin câte puţin se poate face mult. Sunt aşteptaţi şi alţii să participe în viitor la asemenea campanii. Vom face tot ce ţine de noi să schimbăm ceva în bine. Vrem să arătăm mai mult decât rivalitatea din teren şi decât cea din tribune”, a încheiat Ogăraru.

“O facem pentru copii”

Prezent şi el la conferinţa de presă, căpitanul Stelei, Mirel Rădoi, a precizat că participă la această campanie pentru a ajuta copiii abandonaţi. “Nimeni nu s-a implicat în această campanie pentru el sau pentru imaginea lui. Noi o facem pentru copii. Alături de noi pot să vină şi alţii, oameni care nu au o avere im-presionantă. Puţin câte puţin se poate strânge”, a spus Rădoi. “Putem sprijini această campanie în trei feluri: voluntariat, donaţii şi promovare. Noi, fotbaliştii, putem s-o facem în ultimele două moduri, timpul nu ne permite prea mult. Sperăm să strângem cât mai mulţi bani pentru copii, ca ei să aibă o viaţă normală”, a declarat şi Florin Lovin. Părintele Nicolae Tănase, care are în grijă 286 de copii abandonaţi în centrul din Valea Plopului, apreciază ajutorul de la fotbalişti: “Din 1990 au trecut pe la noi 2.000 de copii. Acum, primii 40 de copii pe care i-am avut au intrat la liceu. Trebuie să le oferim aceleaşi condiţii ca unor copii normali. Noi construim 21 de case, pe lângă cele 26 pe care le-am făcut deja”.

×
Subiecte în articol: sport copii ogararu og