x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Unirea, "bărbierul" Sevillei

Unirea, "bărbierul" Sevillei

24 Noi 2009   •   00:00
Unirea, "bărbierul" Sevillei
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Clasa muncitoare creata in fotbalul romanesc de Dan Petrescu a reusit sa destrame complexul spaniol al echipelor noastre numit Sevilla.

Pentru un spectator din afara tribunelor din Ghencea, fotbalul pe care l-a oferit acest meci s-a inghesuit in ratii de munca, efort si sudoare. Un fotbal cu dintii stansi, cu ambitie dar cu deplina incredere in faptul ca doar acestea puteau fi atuurile unei echipe lipsite de stralucirile vedetelor, dar aparata de patima vedetismelor.

Fiecare balon a fost o lupta, fiecare sprint, un gest consumat in sprijinul unei solidaritati comune, pentru binele echipei.

Publicul, eterogen, adunat de printre suporterii stelisti si fanii lui Dan Petrescu, a aplaudat in picioare victoria, care spala cu siguranta parte din pacatele fotbalului romanesc. I-a cucerit bunul simt, modestia si obsesia muncii care respira din piepturile fotbalistilor din Baragan,

In timpul meciului Dan Petrescu e crancen, aproape de un colaps nervos, se consuma, se agita, protesteaza, sare la bataie, injura. Priviti-i insa zambetul de la final, radios, limpede, nu departe de acela al unui copil care a primit cadoul mult asteptat, fiindca a fost cuminte. Si mai are o calitate, e contagios.  Sa ne bucuram, si sa speram in primavara fotbalistica, sub auspiciile celei mai galonate competitii. La Stuttgart baieti, pe ei!

×
Subiecte în articol: sport