x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport “Valiza”, suspendată

“Valiza”, suspendată

de Marius Mihalcea    |    19 Mar 2009   •   00:00

Procesul în care Gigi Becali este acuzat pentru dare de mită se va judeca după ce Curtea Constituţională se va pronunţa în privinţa a două excepţii ridicate de avocaţii apărării.



Prima dintre excepţii, ridicată de avocatul lui Gigi Becali, se referă la faptul că o lege trebuie să prevadă clar definiţia infracţiunii şi pedeapsa pe care o riscă acela care o săvârşeşte. În cealaltă, avocatul lui Victor Piţurcă a susţinut că sunt neconstituţionale textele din Codul de Procedură Penală conform cărora în cauzele cu avocaţi competenţa aparţine Curţii de Apel. În dosarul "Valiza", în care selecţionerul echipei naţionale este acuzat de favorizarea infractorului, mai este implicat şi avocatul Alina Florentina Ciul. "Sunt mulţumit de soluţia instanţei clujene", a declarat Gigi Becali, care, înainte de a intra la Curtea de Apel Cluj, avusese însă cu totul alt discurs: "Voi, românii, v-aţi vândut lui Paszkany, el comandă aici, la Cluj, la DNA şi peste tot. Am încercat să strămut dosarul de la Cluj, pentru că am încredere în justiţia de aici, unde judecătorii şi procurorii DNA stau în aceeaşi clădire, mănâncă împreună şi au influenţă unii asupra altora. Sunt însă sigur că-mi voi recupera cei 1,7 milioane de euro sechestraţi de DNA". Procurorul DNA a spus că prin aceste două excepţii se încearcă tergiversarea cazului.

"Mai avem Şanse la titlu"

Altfel, după succesul cu Poli Iaşi, Marius Lăcătuş şi-a recăpătat optimismul. "Mai apar discuţii între conducere şi suporteri, dar aşa e în fiecare familie. Dacă suporterii vor fi alături de echipă, vom reuşi multe. Eu cred că sunt în continuare şanse la titlu, dar pentru asta avem nevoie de o victorie la Piteşti", a spus tehnicianul "roş-albaştrilor" la GSP TV.

×
Subiecte în articol: sport