x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vaslui – AEK 2-1: Wesley amână decizia

Vaslui – AEK 2-1: Wesley amână decizia

de Marius Mihalcea    |    21 Aug 2009   •   00:00
Vaslui – AEK 2-1: Wesley amână decizia
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Gruparea moldoveană şi-a trecut aseară în palmares o victorie de senzaţie, însă verdictul în ceea ce priveşte calificarea în play-off-ul Europa League se va da peste o săptămână, în capitala Greciei.



Dubla brazilianului Wesley o menţine în viaţă pe FC Vaslui, care a încercat să se lupte de la egal la egal cu AEK Atena, a treia echipă a Greciei ca valoare, după mult mai titratele Olympiakos şi Panathinaikos. Veniţi în inima Moldovei pentru a tranşa soarta calificării încă din tur, elenii s-au aruncat spre poarta lui Hăisan încă din start. S-au izbit însă de rezistenţa defensivei "galben-verzilor" şi nu numai atât, pentru că micuţul Wesley a înscris cu capul pentru 1-0 ('29) împotriva cursului jocului, la prima acţiune ofensivă mai legată a echipei sale.

Acelaşi registru şi după gol, doar că AEK căuta acum egalarea, iar Vasluiul stătea la pândă pentru a-i aplica adversarului lovitura de graţie. Nu le-a ieşit nici unora, după golul înscris de Blanco din penalty pentru 1-1 acelaşi Wesley transformând la rândul lui o lovitură de la 11 metri. 2-1 scor final, însă grecii păstrează prima şansă la calificare, un succes cu 1-0 în propriul fief, săptămâna viitoare, fiindu-le suficient. "E un rezultat bun, pentru că am câştigat şi ne menţine în cărţile calificării, dar ne va aştepta un meci de foc la Atena. Vom merge acolo să ne jucăm şansele", a spus, după joc, antrenorul moldovenilor, Cristi Dulca.

×
Subiecte în articol: sport fc vaslui - aek atena