x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Verdict amanat

Verdict amanat

17 Mar 2005   •   00:00

STEAUA - VILLARREAL - "Ros-albastrii" pastreaza sanse la calificare
Steaua nu a iesit din cursa pentru calificarea in "sferturile" Cupei UEFA, dupa ce elevii lui Walter Zenga au remizat aseara, 0-0, cu spaniolii de la Villarreal.


FLORIN GONGU, MIHAI IGIROSANU

VETERAN. La 37 de ani, Dorinel Munteanu a fost aseara cel mai bun om al Stelei in fata spaniolilor de la Villarreal
La aproape trei saptamani de la dramatica victorie contra Valenciei, Steaua pare capabila sa-si continue aventura europeana. Ieri-seara, "militarii" au terminat la egalitate, 0-0, contra lui Villarreal, una dintre cele mai in forma echipe iberice la aceasta ora.

DARUIRE. Asemenea partidei retur cu Valencia, elevii lui Zenga n-au facut deloc risipa la efort. Tot mai recunoscut pentru faptul ca stie sa-si motiveze excelent jucatorii, italianul a reusit sa implementeze o mentalitate excelenta in Ghencea, Steaua jucand de multe ori atipic pentru o formatie romaneasca din ultimii 15 ani. Pressing avansat, cu atacantii lipiti de fundasii adversi atunci cand acestia se aflau cu mingea la picior, incercand sa elaboreze atacurile spaniolilor, toate acestea au dat imaginea unei echipe moderne, puternice, cu pretentii si alura continentale.

OCAZII. Ceea ce insa i-a lipsit aseara Stelei a fost golul. In fata unei formatii ca Villarreal, nu-ti poti permite sa irosesti nici o oportunitate, ori "ros-albastrii" au facut asta in cel putin trei randuri, o data fiind "ajutati" si de asistentul Cuchat, cel care a semnalizat eronat un ofsaid la Cristea.

Cea mai mare ocazie i-a apartinut lui Dinita, care din cinci metri n-a putut sa nimereasca spatiul portii unui Reina fara reactie, fiind totusi la fel de adevarat ca stelistul a fost imitat mai tarziu de Figueroa si Jose Mari. Pana la urma, ceea ce conteaza este ca "militarii" raman in carti pentru calificare, iar ceea ce parea de-a dreptul utopic in urma cu cateva luni se poate transforma intr-o realitate realmente palpabila.

MULTUMIT
"Este un rezultat important pentru noi, mai ales ca mai avem de disputat 90 de minute in Spania. Vom merge acolo ca sa invingem si vom incerca sa dam gol cat mai repede. Sunt multumit de ocaziile pe care le-am avut"
Walter Zenga
antrenor Steaua

5.000 DE OAMENI AU RAMAS AFARA
RECUNOSCATORI. Fotbalistii Stelei au multumit fanilor

Suporterii Stelei au venit in numar mare la arena din Ghencea, in ciuda avertismentelor conducerii in privinta restrictiilor de intrare. Cu o ora inainte de meci, din mai multe masini de jandarmi se anunta, prin megafoane, ca accesul pe stadion s-a sistat, desi mii de oameni asteptau la intrare, avand cotoarele de la biletele meciului de saptamana trecuta. "Rusine / Rusine / Rusine sa va fie", au scandat fanii. Directorul executiv al "ros-albastrilor" a incercat sa discute cu multimea, insa nu a reusit prea multe. Desi situatia era tensionata, oficialii stelisti au avut ideea de a amplasa imediat un ecran urias, unde in jur de 5.000 de suporteri au putut viziona jocul cu Villarreal. In incinta arenei, 28.000 de suflete, care au ocupat inclusiv acel "10%" din locuri, pe care UEFA le cere libere, au creat o atmosfera superba, jucatorii raspunzand la intrarea pe teren cu un banner pe care scria: "Va multumim ca sunteti alaturi de noi". Pata neagra a fost interventia in forma a jandarmilor in galeria stelista. (Catalin Fainisi)

REVENIRE
In minutul 75 al partidei de aseara, Walter Zenga l-a aruncat in lupta pe Florentin Dumitru, cel care l-a inlocuit pe Laurentiu Dinita. Considerat cel mai bun pasator din Divizia A, Dumitru a revenit pe gazon dupa mai mult de patru luni, ultima sa aparitie in tricoul "militarilor" consumandu-se pe data de 4 noiembrie 2004. Fotbalistul a avut o ciupitura de menisc, efectuand in aceasta perioada un program total separat fata de restul lotului, dar in prezent este restabilit complet. (Catalin Fainisi)
SUSPENDAT
Avertizat in meciul de ieri, mijlocasul Sorin Paraschiv nu va putea evolua in returul cu Villarreal, programat sa aiba loc duminica. In aceasta situatie, tehnicianul Stelei, Walter Zenga, ar putea fi tentat sa-l urce in compartimentul median pe "capitanul" Mirel Radoi, ca acesta sa-i poata bloca mai bine pe mijlocasii spaniolilor. Zenga le mai pregateste ibericilor o alta surpriza de proportii, Florentin Dumitru urmand sa fie titular, in pofida faptului ca vine dupa o lunga accidentare. (Catalin Fainisi)

STEAUA - VILLARREAL / Gand de calificare

EDITIA I
Ziua de ieri a trecut foarte greu atat pentru stelisti, cat si pentru spaniolii de la Villarreal. Daca elevii lui Walter Zenga s-au destins jucand biliard, bowling sau tenis de masa, trupa chilianului Manuel Pellegrini nu a parasit Hotelul Intercontinental.
MIHAI IGIROSANU

DESTINS. Daniel Oprita a asteptat relaxat si optimist meciul de aseara

Razbunarea Valenciei

In dimineata confruntarii cu Villarreal, "ros-albastrii" au tinut sa repete ritualul dinaintea celebrului meci retur cu Valencia. "Avem superstitiile noastre", a comentat unul dintre jucatorii Stelei.

RELAXARE. In jurul orei 10:30, fotbalistii din Ghencea si-au facut aparitia la clubul IDM din Regie, acolo unde se distrasera si inaintea partidei cu Baraja, Di Vaio si compania. Dorinel Munteanu si Eugen Baciu au fost printre cei care au acaparat atentia prin partide "incinse" de tenis de masa, unde sunt campioni absoluti in lotul Stelei. Andrei Cristea si Dinita au ales biliardul, in vreme ce Oprita a incercat sa-si regleze tinta la bowling. In tabara stelista domnea increderea, dar si un optimism rezervat.

INCORDARE. De partea cealalta, spaniolii au preferat sa ramana inchisi in camerele Hotelului Intercontinantal, acolo unde delegatia lui Villarreal a fost cazata. Elevii lui Pellegrini au parut concentrati la maximum, lucru care s-a putut observa si din declaratii. "Echipa Steaua este periculoasa in ansamblul ei. Toate echipele care au ajuns in aceasta faza a competitiei sunt periculoase, nu exista mari diferente intre ele. Pentru noi, ar fi fost la fel daca jucam saptamana trecuta sau acum. Daca jucam atunci, nu ar mai fi fost spectacol. Pentru fotbal este mai bine ca s-a amanat saptamana trecuta", a declarat antrenorul spaniolilor.

INGRIJORATI. Chiar daca nu au spus-o direct, spaniolii erau ingrijorati si de presiunea pe care o exercita publicul din Ghencea. Mai mult, cei de la Villarreal nu au dorit sa comenteze legatura pe care patronul Stelei, Gigi Becali, a facut-o intre meci si cele patite de cetatenii romani la granita cu Spania. "La Villarreal toata lumea este constienta ca publicul prezent pe stadion va crea o presiune in plus. Un alt element de presiune l-au reprezentat declaratiile patronului stelist, Becali, care a promis ca Steaua ii va razbuna pe turistii romani care nu au putut intra in Spania. Nimeni nu a vrut sa faca vreun comentariu, dar toti au apreciat, neoficial, ca aceasta este o incercare de a incalzi spiritele", a scris El Periodico Mediterraneo.

LA CUPA
Aflati in cantonamentul de la stadionul "Steaua", jucatorii si antrenorii "ros-albastrilor" au urmarit ieri dupa-amiaza transmisia televizata a semifinalei Cupei Romaniei dintre FC National si Dinamo. E greu sa stai, sa astepti un meci atat de important fara sa ai o activitate interesanta. In plus, este foarte important sa urmarim meciurile adversarilor nostri din campionatul intern. In privinta gazonului din Ghencea, stelistii s-au aratat multumiti: "Noi oricum suntem obisnuiti cu suprafata de joc din Ghencea", a spus unul dintre jucatori.

TEAMA
Cotidianul AS avertiza ieri ca fundasii echipei Villarreal vor trebui sa fie foarte atenti la atacantul stelist Andrei Cristea, "un jucator rapid si mereu periculos". "Forta Stelei consta in faptul ca stie sa profite de avantajul terenului propriu, asa cum a demonstrat in "16-imi" in fata Valenciei, dar si in grupele Cupei UEFA. Este o echipa care pleaca foarte usor si rapid pe contraatac, tocmai de aceea apararea "Submarinului galben" va trebui sa fie foarte atenta". In avancronica partidei, publicata sub titlul "Lucho impotriva razboiului psihologic lansat de Gigi Becali", AS scrie: "Villarreal vrea sa raspunda cu goluri razboiului psihologic lansat de Gigi Becali. Pentru a face acest lucru, se va baza pe Lucho Figueroa".

Razbunarea Valenciei

Cotidianul spaniol La Verdad a subliniat ieri ca Villarreal va intra pe teren in partida cu Steaua cu gandul de a razbuna Valencia, echipa eliminata de "ros-albastri" in turul precedent. "Villarreal intentioneaza sa raspunda discursului suprarealist al stelistilor cu cel mai bun fotbal al sau, chiar daca cei mai buni jucatori - Gonzalo Rodriguez, Juan Roman Riquelme (foto, in alb) si Diego Forlan - nu vor putea fi folositi", noteaza sursa citata. Diario de Leon scrie ca Villarreal poate razbuna eliminarea Valenciei din Cupa UEFA. "Dupa ce au eliminat pe Valencia, performanta care a dus la destituirea lui Claudio Ranieri, elevii lui Walter Zenga sunt convinsi ca pot trece si de Villarreal." "Romanii sunt o echipa foarte bataioasa si cu pofta de joc, dar cu resurse limitate. Constient de inferioritatea formatiei sale in fata celor de la Villarreal, Becali a apelat la alte arme. El a declarat ca Steaua va invinge pe Villarreal si ii va razbuna astfel pe cei 240 de romani carora nu li s-a permis accesul in Spania la sfarsitul saptamanii trecute", a scris AS.

Referitor la conditiile in care s-a desfasurat partida de aseara, cotidianul Marca a titrat ieri: "Villarreal joaca impotriva Stelei si a unui teren infernal". "Desi se asteapta conditii meteorologice mai blande decat saptamana trecuta, starea terenului de joc ar putea fi rea, iar echipa spaniola nu va putea juca in stilul sau obisnuit", apreciaza cotidianul spaniol. "Mi s-a spus ca terenul este mai bun decat a fost saptamana trecuta. Conditiile meteorologice sunt mai bune, astfel ca speram ca terenul va fi mai bun", a spus presedintele lui Villarreal, Fernando Roig.

INSPECTIE
La ora 13:00, imediat dupa ce s-au intors din clubul IDM, jucatorii Stelei s-au deplasat la stadionul din Ghencea, unde au inspectat terenul. In acest timp, fotbalistii au discutat cu antrenorul Walter Zenga (foto) despre meciul cu Villarreal. In tot acest timp, 20 de politisti au facut o verificare de rutina a stadionului, obisnuita inaintea fiecarui meci, de data aceasta nefiind vorba de o amenintare cu bomba, asa cum s-a intamplat acum doua zile. "E o verificare de rutina", a declarat unul dintre politisti.
×