x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Verstappen câștigă în Canada pentru al treilea an consecutiv

Verstappen câștigă în Canada pentru al treilea an consecutiv

de Redacția Jurnalul    |    10 Iun 2024   •   10:45
Verstappen câștigă în Canada pentru al treilea an consecutiv
Sursa foto: Hepta

Triplul campion mondial de la Red Bull, Max Verstappen, a câștigat a treia oară Marele Premiu al Canadei, duminică, pe circuitul Gilles Villeneuve, potrivit Reuters.

Verstappen, care a pornit pe prima linie alături de George Russell, ocupantul pole sitter-ului Mercedes, a rămas departe de probleme într-o zi cu condiții meteorologice în continuă schimbare, smulgându-i conducerea lui Lando Norris de la McLaren la ultimele opriri la boxe.

Olandezul a rezistat apoi cu greu pentru a obține a șasea victorie din nouă curse în acest sezon și a 60-a din cariera sa în Formula 1.

Verstappen s-a distanțat la reluarea cursei și a terminat cu 3,879 secunde în fața lui Norris, în timp ce Russell a câștigat un duel de ultimă oră cu colegul de echipă Lewis Hamilton pentru a completa podiumul.

„Nu a fost ușor, dar am reușit”, a declarat Verstappen.

„Cred că am intrat la boxe la momentul potrivit și, bineînțeles, mașina de siguranță a funcționat bine pentru noi, dar chiar și după aceea cred că am gestionat destul de bine decalajele. Îmi place, a fost foarte distractiv. De astfel de curse ai nevoie din când în când”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Max Verstappen canada